10 descoperiri uimitoare care rămân nedescifrate de către ştiinţă VIDEO

| 16 apr, 2014

Stiinta este metoda prin care intelegem lumea din jurul nostru, insa exista si descoperiri care nu au putut fi descifrate de catre stiinta.

Dintre descoperirile misterioase care au ramas inexplicabile, mentionam efectul Placebo sau mecanismul Antikythera, potrivit Gizmodo.

10. Fenomenul hum

Sunetele misterioase auzite de 2% din populatia din Taos, New Mexico, sunt inexplicabile. Oamenii de stiinta au fost incapabili sa gaseasca sursa acestora, de cand ele au fost depistate, in anii '90.

9. Marea Galileii

Un monument ciudat subforma unui con subacvatic a fost descoperit de catre un sonar in anul 2013. Avand o masa de 60.000 de tone, el a fost construit in urma cu 6.000 de ani, iar ulterior structura a fost inundata de ape.

8. Mecanismul Antikythera

Acest mecanism antic care dateaza din anul 150 i.Hr. a fost folosit pentru calcularea miscarilor planetelor. El a fost descoperit in anul 1901, iar cercetatorii au ramas intrigati: nu stiu cum functioneaza acesta sau cine l-a inventat.

7. Paleodictyon Nodosum

O creatura misterioasa din Oceanul Atlantic a creat un adapost perfect hexagonal. Oamenii de stiinta sunt in cautarea acestei creaturi care nu a evoluat vreme de 50 de milioane de ani.

6. Fosila Godzillus

Cunoscuta sub numele de "bestia marii" din Cincinnati, aceasta fosila de peste 2 metri a fost descoperita in anul 2012. Cercetatorii nu sunt siguri daca ea provine de la ramasitele unui animal sau ale unei plante.

5. Zgomot straniu

Un sunet ciudat venit din adancul Oceanului Pacific a uimit oamenii de stiinta in anul 1991. Posibilele cauze ale acestuia au fost considerate a fi vulcanii subacvatici sau balenele.

4. Efectul Placebo

Tratamentul Placebo s-a dovedit eficient in calmarea si reducerea durerilor in cazul bolii Parkinson. Cum se vindeca corpul nostru doar prin puterea mintii a ramas o necunoscuta.

3.Fluxul intunecat

O forta impinge un "petic" de materie prin Univers la viteze ametitoare. Aceasta nu poate fi explicata cu ajutorul fortelor gravitationale cunoscute, iar sursa ei s-ar putea afla dincolo de Universul observabil.

2. Planeta Kepler 78b

Planeta Kepler 78b are dimensiunea si densitatea similare cu ale Pamantului, insa ea este acoperita de lava si orbiteaza in jurul stelei sale la fiecare 8,5 ore.

1. Mingile de foc Naga

Lumini de foc inexplicabile apar pe raul Mekong din Thailanda in fiecare an in luna octombrie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ