29 iulie – de ce îşi lansează Victor Ponta candidatura în această zi
Victor Ponta candidat. Premierul nu a negat niciodată interesul pentru cea mai înaltă funcţie în stat, dar nu a oferit până acum un răspuns definitiv şi fără echivoc tocmai pentru că prioritatea zero în cei peste doi ani ca prim-ministru a fost aceea de a asigura o bună guvernare.
Victor Ponta candidat. În ultimele luni, tema candidaturii lui Victor Ponta la alegerile prezidenţiale a fost întoarsă pe toate părţile în mass-media. Premierul nu a negat niciodată interesul pentru cea mai înaltă funcţie în stat, dar nu a oferit până acum un răspuns definitiv şi fără echivoc tocmai pentru că prioritatea zero în cei peste doi ani ca prim-ministru a fost aceea de a asigura o bună guvernare, de a stabiliza România după dezastrul guvernărilor PDL şi de a înscrie ţara pe un trend consolidat al revirimentului economic.
Odată aceste obiective realizate, Victor Ponta a venit, aşa cum era firesc, în întâmpinarea cerinţelor partidului pe care îl conduce. După solicitările venite din teritoriu şi după ce diferiţi lideri centrali şi locali au anticipat mutarea, iată că Victor Ponta îşi anunţă intenţia de a intra în competiţia pentru Cotroceni. „Voi candida. E ceea ce voi cere. Pe 29, marţi, voi cere în cadrul structurii PSD, sprijinul pentru candidatură. În septembrie avem nevoie de un Congres (…). Marţi, cu siguranţă voi cere sprijinul PSD. Eu intru cu ideea de a câştiga”, a spus Victor Ponta în cadrul emisiunii Adevărul Live.
Citeşte şi: Ponta:Cel mai dificil contracandidat al meu ar fi fost Antonescu, decizia PNL mi-a luat o piatră de pe inimă
Candidaţi preşedinţie 2014. Desigur, alegerea datei de 29 iulie pentru oficializarea candidaturii de către Consiliul Naţional al PSD nu este întâmplătoare. Ziua are o simbolistică aparte pentru un număr mare de cetăţeni care, pe 29 iulie 2012, au votat în favoarea demiterii lui Traian Băsescu. Mai precis, vorbim de 7,4 milioane de români al căror vot a fost ignorat cu nonşalanţă de şeful statului. În locul unei demisii de onoare, preşedintele Băsescu a preferat să se ascundă în spatele prevederii referitoare la pragul de prezenţă de 50%+1 din numărul total al românilor cu drept de vot.
Reîntors la Cotroceni, președintele, care altădată se pretindea a fi un fel de ”campion” al poporului, a arătat că ține mai mult la scaunul propriu decât la respectarea voinței alegătorilor români. El a demonstrat că este în stare de orice pentru a rămâne în funcţie, chiar și să îndemne la boicotarea unei consultări referendare prin care românii aveau prilejul să își exercite în mod direct suveranitatea.
Citeşte şi: VICTOR PONTA: Voi candida la PREZIDENŢIALE. Marţi voi cere sprijinul partidului meu
Alegeri prezidenţiale 2014. Prin oficializarea candidaturii la prezidenţiale în data de 29 iulie, Victor Ponta bifează o decizie simbolică. Este prima etapă a marii schimbări ce va avea loc în luna decembrie. Premierul, care începând de marţea viitoare va fi şi candidatul oficial al PSD la prezidenţiale, are astfel şansa de a canaliza într-un registru constructiv nemulţumirile, dezamăgirile şi nedreptăţile la care au fost supuşi sub epoca Băsescu.
Victor Ponta are toate atuurile pentru a răspunde aşteptărilor românilor – este un politician care a pus pe primul plan guvernarea ţării – prin fapte, nu prin vorbe –, a demonstrat că este un om polic care îşi respectă angajamentele şi a reuşit să extragă ţara din criza în care a fost împinsă de guvernările portocalii. Cu tot acest bagaj, dublat şi de scorurile din sondaje unde deţine poziţia fruntaşă atât la intenţie de vot cât şi la încredere, Victor Ponta este singurul politician care poate face cu succes tranziţia de la preşedintele conflictual la modelul prezidenţial echilibrat şi raţional pe care îl doresc românii.