3 intrebari si 3 raspunsuri importante despre folosirea unui scaun auto pentru copii

| 28 apr, 17:11

Folosirea unui scaun auto pentru copii este obligatorie si se pedepseste cu amenzi usturatoare. Dar nu asta doare.

Atunci cand sunteti cu cel mic intr-o plimbare cu masina (mai lunga sau mai scurta, nu conteaza) si sunteti implicat intr-un accident, doare sa stii ca cel mic ar fi putut scapa nevatamat daca era achizitionat un scaun auto pentru copii. Amenda se poate plati. Viata copilului, de cealalta parte, nu are pret, astfel ca e bine sa fii un parinte responsabil si sa cumperi un scaun auto pentru copii care, de cele mai multe ori, poate face diferenta dintre viata si moarte.
Parintii au intrebari atunci cand decid sa cumpere un scaun auto pentru copii. Perfect normal acest lucru. Trei dintre ele sunt cele mai importante si se regasesc pe lista oricarui parinte:

  1. 1. Care sunt grupele de varsta pentru scaunele auto?
  2. 2. Cum instalezi corect un scaun auto pentru copii?
  3. 3. Cum alegi un scaun auto pentru copii?

Orice scaun auto pentru copii este clasificat pe grupa:

  • grupa 0 (de la nastere si pana cand bebe implineste 9 luni, 0-10 kilograme)
  • grupa 0+ (de la nastere si pana cand bebe implineste 12 luni, 0-13 kilograme)
  • grupa 1 (de la 6 luni si pana cand copilul implineste 4 ani, 9 – 18 kilograme)
  • grupa 2 (de la 3 ani si pana cand copilul implineste 8 ani, 15-25 kilograme)
  • grupa 3 (de la 6 ani si pana cand copilul implineste 12 ani, 22-36 kilograme)

Copiii vor sta intotdeauna pe scaunele din spate ale masinii, pe mijloc, mai ales daca masina lui mami sau a lui tati este dotata cu aribag-uri laterale.

Partea cea mai dificila pentru parinti nu o constituie cumpararea unui scaun auto pentru copii, ci instalarea lui. Motivul? Banchetele din spate difera de la masina la masina. Potrivit reglementarilor europene, pentru ca cel mic sa fie in siguranta, orice scaun auto pentru copii trebuie sa aiba un sistem de prindere in 5 puncte, pentru a fi impiedicata alunecarea sau zguduirea celui mic in cazul unei frane bruste sau al unui accident.
Pont pentru parinti: ca sa te asiguri ca modelul de scaun auto pentru copii care va intereseaza beneficiaza de sistemul de prindere in cinci puncte, cautati litera “Y” pe eticheta produsului.

O treime dintre scaunele auto sunt insa montate gresit. Pentru a preveni o astfel de situatie, cumparati un scaun auto pentru copii cu tehnologie ISOFIX, sistem lansat in 1997 si dezvoltat in colaborare cu Volkswagen. Va va da mai putine batai de cap, iar in 97% din cazuri, montarea unui scaun auto pentru copii cu tehnologie ISOFIX este reusita.

Mai trebuie sa stiti ca cei mici sunt sensibili la miscare, motiv pentru care un scaun auto pentru copii trebuie sa aiba un material usor de intretinut si de curatat. Mai tarziu, cand va incepe sa se joace cu mancarea in masina, veti fi recunoscatori ca veti putea curata atat de bine si de repede scaunul auto. Pentru un plus de siguranta, optati pentru un scaun auto pentru copii realizat dintr-un material textil ignifug, rezistent la lumina, fara compusi toxici si anti-alunecare.
Un lucru pe care probabil nu toti parintii il stiu despre un scaun auto pentru copii este acela ca el are un termen de expirare. Da, ati citit bine. Orice scaun auto pentru copii expira dupa 6 ani si nu mai are acelasi efect de protectie, motiv pentru care mai mult pune in pericol viata celui mic decat il protejeaza.

La Noriel, puteti gasi o multime de oferte din care sigur veti alege un scaun auto pentru copii potrivit pentru cel mic, varsta lui, kilogramele acestuia. Colorate, accesibile ca pret, ele va vor veni acasa fara ca voi sa platiti vreun cost suplimentar. Descoperiti ofertele si aveti grija de bebe. Noriel pune pe primul loc siguranta celui mic. Faceti si voi la fel!

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ