6 secrete pentru un interviu de succes
O lista cu 6 secrete pentru un interviu de succes este utila oricui. Si celor care au si celor care nu au un job, si-l cauta. Cele 6 secrete pentru in interviu de succes arata ca diferenta sta in detalii, unele aparent lipsite de importanta.
1. Punctualitatea. Daca ai programat un interviu este esential sa ajungi la timp. Dar, la timp inseamna cu mai mult de 15 minute inainte de orea stabilita. In felul acesta ai vreme sa-ti tragi sufletul, sa te dezbraci de palton si sa-ti cureti cizmele (daca este cazul), sa mergi la baie si sa te relaxezi cateva minute. Oricum la interviu trebuie sa ajungi mai devreme, este obligatoriu. Chiar daca tu crezi ca nu vede nimeni, cu certitudine cineva observa.
2. Anticipeaza intrebarile. Reciteste descrierea job-ului pentru care ai aplicat si incearca sa anticipezi intrebarile care ti se vor pune. Pentru a avea succes la interviu trebuie sa stii cu cine vorbesti, asa ca este necesar sa te documentezi in legatura cu compania si cu persoana pe care o întâlneşti.. O cautare pe google este mereu utila. Si Facebook poate sa-ti fie de folos. In ceea ce priveste posibilele intrebari este clar ca acestea se vor invarti in jurul experientei tale profesionale. La interviu nu spui orice iti trece prin cap.
3. Zambeste. Prima impresie este vitala la un interviu. Daca esti o persoana prietenoasa ai mai multe sanse sa lasi o impresie placuta. Zambetul, strangerea mainii si contactul vizual sunt deosebit de importante, mai ales ca deseori oamenii iau o figura prea serioasa si prea severa la interviu. Daca esti degajata, calma, dar concentrata pe chestiunile care sunt in discutie vei avea mai mult de castigat.
4. Controleaza-ti tracul. Este imposibil sa nu ai trac. Si tu si cel care participa la interviu stiu ca ai trac, asa ca este esential sa arati felul in care iti poti tine sub control emotiile. Chiar si cei mai buni candidati pot sa aiba emotii si sa fie nervosi in ziua interviului.
5. Nu minti. In zilele noastre este foarte usor ca cineva sa cerceteze o persoana si sa afle daca ceea ce spun ca stie sa faca sau ceea ce pretinde ca a facut este conform cu realitatea. O minciuna te descalifica in mult mai mare masura decat o face recunoasterea limitelor. Toti avem limite.
6. Mesajul final. Nu uita ca la cel mult 12 ore dupa interviu sa trimiti un e-mail persoanei care te-a intervievat. Reafirma-ti interesul pentru job si include in mesaj ceva care sa te idetifice din seria de candidati care au fost chemati la interviu. Este uneori detaliul care poate face diferenta intre tine si un alt candidat.