Cum să supravieţuieşti vara fară aer condiţionat. TRUCURI care te ajută să scapi de CĂLDURĂ
Singurul lucru deranjant vara este caldura torida. Nu ne supara nici noptile pline de petreceri, nici vacantele la mare, nici hainele sumare care ne acopera trupul. Totul este perfect cand vine vara, cu o singura exceptie: caldura care fierbe mercurul in termometre si devine pur si simplu insuportabila.
In perioada moderna in care traim, caldura dispare cu o apasare de buton. Viata e mai suportabila vara cand ai aer conditionat.
Si totusi parintii nostri , la fel si bunicii au trait bine mersi fara aer conditionat si am putea sa incercam sa le calcam pe urme. Iată câteva sfaturi care te ajuta sa te racoresti fara aer conditionat:
1. Intoarce ventilatorul spre geam. Asa vei reusi sa scoti rapid aerul insuportabil de cald din camera in loc sa il circuli dintr-un colt sau altul al incaperii. Ca sa invingi caldura, poti folosi ventilatorul si altfel, punand in fata lui un bol plin cu gheata care va ajunge la tine sub forma de vapori racorosi.
2. Dormi in cearceafuri de bumbac. Da, fa-o chiar daca vrei o noapte romantica. Satinul nu va reusi decat sa ti se lipeasca peste tot si nu iti va lasa corpul deloc sa respire. Daca ai curaj, baga cearceafurile intr-o punga in frigider cu cateva minute inainte de a merge la culcare. Te vor ajuta pentru un timp sa nu simti caldura apasatoare.
3. O alta metoda excelenta de a nu muri de cald noaptea este sa dormi singura. Da, chiar daca simti nevoia de a dormi cu iubitul tau, gandeste-te ca doua corpuri apropiate emana mai multa caldura decat unul. Poti sa il vezi dimineata.
4. Incearca metoda egipteana – oamenii de pe Nil stiu cum sa se fereasca de calduri care trec permanent de 35 de grade. Metoda Egipteana presupune sa inmoi un prosop sau un cearceaf in apa rece si apoi sa te invelesti efectiv cu el. Este extrem de eficienta, insa ar fi bine sa asezati un alt prosop pe pat, ca sa nu udati totul in jur. Tot din categoria “cearceaf ud”, incearca sa agati in balcon un cearceaf bine scufundat in apa rece. Va racori aerul din camera.
5. Nu purtati haine stramte. Cu cat sunt mai largi, cu atat e mai bine.
6. Ca sa te racoresti rapid e suficient sa aplici la incheieturi si in zona gatului, exact in punctele in care iti iei pulsul, mici pungi cu gheata. Le poti plasa cu success atat in spatele genunchilor cat si pe coate.
7. Bea apa inainte de a merge la culcare. E important sa te hidratezi inainte de somn pentru ca vei pierde multa apa transpirand intreaga noapte.
8. Incearca sa dormi pe un pat asezat cat mai aproape de podea. Aerul cald sta sus, spre tavan, asa ca poti sa te racoresti asezandu-te in afara razei lui de actiune.
9. Incearca sa nu dormi cu vreo lumina aprinsa pentru ca becurile emana si ele caldura, din fericire vara e mult mai multa lumina asa ca nu trebuie sa aprinzi nici o veioza ca sa vezi in camera.