A semnat Antonescu ca primarul?

| 13 dec, 2013

Nu credem că Antonescu a fost neatent sau nedormit în ziua aceea. Toate semnele indică spre direcția unei lașități de moment a liderului liberal, care nu are nicio problemă să-și lase aliații politici descoperiți în funcție de gravitatea atacurilor politice la care sunt supuși. În plus, îmbinând utilul cu prudența, Antonescu dă un semnal pozitiv și către Palatul Cotroceni.

Distinsul lider liberal a reușit iar o performanță rară. În legătură cu neașteptata sa repoziționare pe marginea modificărilor Codului Penal, Crin Antonescu s-a pus singur în postura ingrată în care are doar două alternative de ieșire, ambele jenante: ori admite că a dormit în plen și a semnat ca primarul, în calitatea sa de președinte al Senatului, două legi de care acum se dezice, ori va trebui să-și asume un oportunism politic ornat, după gust, cu lașitatea celui care s-ar băga la merite dar nu și la răspunderi.

„Voi propune PNL să respingă prin vot toate acele modificări care s-au adus și pot fi interpretate în sensul superimuinității. Fac o sugestie preşedintelui Camerei, domnul Valeriu Zgonea, să o repună în discuție în plenul Camerei Deputaţilor”, a declarat Crin Antonescu. Zgonea nu s-a lăsat și i-a dat replica meritată lui Răzgândache, sugerându-i senin să-i ceară lui Traian Băsescu să retrimită cele două legi Parlamentului. Situație jenantă, mai ales dacă ținem cont de toate speculațiile recente privind răcirea relațiilor cu social-democrații lui Ponta și conservatorii lui Voiculescu, în paralel cu eventualitatea unui blat secret Antonescu-Băsescu...

Nu credem că Antonescu a fost neatent sau nedormit în ziua aceea. Toate semnele indică spre direcția unei lașități de moment a liderului liberal, care nu are nicio problemă să-și lase aliații politici descoperiți în funcție de gravitatea atacurilor politice la care sunt supuși. În plus, îmbinând utilul cu prudența, Antonescu dă un semnal pozitiv și către Palatul Cotroceni, acolo unde Traian Băsescu a uitat de o vreme să mai povestească despre ipoteticul sprijin acordat în cursa prezidențială lui Crin Antonescu.

Chiar dacă liberalul n-a zis asta pretextând doar că n-a înțeles și n-a fost informat – un pretext cel puțin ridicol din moment ce vorbim în cazul său de o prea lungă carieră politică și parlamentară – Traian Băsescu, la rândul său, a înțeles mesajul, dovadă și reacția sa, consemnată în mass-media: „Slavă Domnului, încep să se trezească. Eu sper că reacția mass-media, a aliaților noștri majori, inclusiv Comisia Europeană, îi va face să dea înapoi” a declarat președintele, evident satisfăcut de semnele de simpatie din partea aliatului conjunctural.

De dragul distracției, să stăm drepți pentru a judeca strâmb: așteptăm să vedem la serviciile căror consilieri va renunța Crin Antonescu, pe motivul cusut cu ață albă că nu l-au informat corect pe tematica modificărilor aduse Codului Penal.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
13 dec, 2013
cantautor
USL vrea grațierea colectivă a pedepselor de până la 6 ani inclusiv și amnistia în cazul pedepselor cu privarea de libertate până la 4 ani inclusiv. Acestea erau limitele inițiale, însă parlamentarii USL din Comisia juridică le-au ridicat, într-o ședință secretă, la 7 ani în cazul grațierii, în vreme ce ar urma să fie amnistiate pedepsele de până la 6 ani inclusiv. Întrucât în text nu sunt precizate ca excepții infracțiunile de corupție și cele asimilate corupției, parlamentarii USL deschid ușile închisorilor pentru politicienii și amicii lor politici care își ispășesc acum pedepsele, iar cei care așteaptă sentința instanțelor ar putea să nu mai ajungă după gratii. Dispozițiile legii se aplică faptelor comise până la data intrării în vigoare a legii,
13 dec, 2013
esticretindecitetratez
Rămâne cum am stabilit...
...ești doar un postac băsist și prost pe deasupra.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ