Acţionarii FC Petrolul, duşi la sediul DIICOT Ploieşti pentru audieri

| 25 noi, 2014

Acţionarii clubului FC Petrolul Ploieşti au fost conduşi, marţi, la sediul DIICOT Ploieşti pentru audieri, în urma unor percheziţii efectuate de procurori într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 15,4 milioane de euro.

Şeful DIICOT Ploieşti, Ionuţ Botnaru, a declarat, pentru AGERPRES, că cei trei acţionari ai FC Petrolul Ploieşti, respectiv fraţii Daniel şi Nicolae Capră şi Marius Bucuroiu, au fost aduşi la sediul instituţiei pentru audieri, după ce procurorii au făcut percheziţii la domiciliile acestora şi la club, ridicând mai multe documente.

Conform site-ului oficial al clubului, Daniel Capră este preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului, iar Marius Bucuroiu este directorul general.

Consiliul Local Ploieşti a aprobat, în luna februarie a anului 2012, o hotărâre prin care Daniel Capră, Alexandru Daniel Capră şi SC JIF SRL au preluat acţiunile SC FC Petrolul SA, deţinute până la acel moment de Liviu Luca, Florin Bercea, Eduard Alexandru şi Federaţia Sindicatelor Libere şi Independente (FSLI) Petrom.

Procurorii DIICOT Ploieşti au efectuat, marţi, 25 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Constanţa, Prahova, Buzău, Sălaj, Giurgiu, Brăila şi a municipiului Bucureşti, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări infracţionale organizate, formată din 19 persoane şi specializată în infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani, prejudiciul creat fiind de 15,4 milioane de euro.

Ancheta a fost declanşată ca urmare a unei sesizări primite de la Direcţia Generală Antifraudă care, potrivit lui Botnaru, a efectuat o serie de controale la clubul ploieştean.

În cauză există suspiciunea că o parte dintre membrii grupării, în calitate de administratori ai SC Fotbal Club Petrolul SA Ploieşti, au iniţiat în anul 2012 o grupare infracţională organizată la care au aderat şi ceilalţi membri, în vederea creării unor lanţuri infracţionale care să favorizeze firmele administrate de membrii grupului, respectiv în scopul preluării şi finanţării SC Fotbal Club Petrolul SA Ploieşti. Astfel, au fost efectuate operaţiuni nereale prin emiterea de documente şi facturi fictive, în scopul deducerii TVA şi diminuării bazei de impozitare (impozit pe profit). 

De asemenea, în scopul creării unor relaţii comerciale inexistente între firmele implicate în activitatea infracţională, cu clubul sportiv, au fost facturate diferite servicii şi livrări de mărfuri, sumele astfel obţinute fiind însuşite de către membrii grupării, în scopul preluării şi finanţării clubului, prin creditări succesive.

La sediul DIICOT Ploieşti vor fi aduse în vederea audierii 30 de persoane, urmând a fi dispuse măsuri legale în cauză.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ