Administraţia Penitenciarelor a clasat ancheta în cazul banilor găsiţi de Becali în haine
Administraţia Naţională a Penitenciarelor a clasat ancheta în cazul celor 1.000 de euro pe care Gigi Becali i-a predat gardienilor spunându-le că i-a găsit într-o pereche de pantaloni, a declarat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Jilava, Cristian Micu, citat de Mediafax.
Potrivit lui Micu, echipa care a făcut verificările nu a putut proba nici vinovăţia lui Gigi Becali, care a dovedit bună-credinţă şi a predat cele două bancnote de câte 500 de euro, şi nici vinovăţia personalului Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), drept pentru care ancheta a fost clasată.
Gigi Becali a anunţat agentul supraveghetor al secţiei de deţinere, în 1 august, că într-o pereche de pantaloni a găsit două bancnote de câte 500 de euro.
În urma sesizării a fost întocmit un raport de eveniment, iar la nivelul Penitenciarului Jilava a fost declanşată o anchetă internă, pentru a se stabili cum au ajuns banii în buzunarul pantalonilor lui Gigi Becali.
Purtătorul de cuvânt al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Monica Pană, declara, pentru MEDIAFAX, că la data de 1 august "o persoană privată de libertate aflată în custodia Penitenciarului Jilava a anunţat că a găsit în buzunarul unui obiect de îmbrăcăminte două bancnote, pe care le-a predat agentului supraveghetor".
Gigi Becali s-a plâns în faţa instanţei, la ultimul termen de judecată, că a primit oferte de la mai mulţi deţinuţi, care i-au propus să îi dea telefoane mobile şi cartele SIM, arătând că a refuzat de fiecare dată, pentru că nu vrea să încalce legea.
În 20 mai, Gigi Becali a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării Naţionale (MApN). Alături de acesta au primit pedepse de câte doi ani de închisoare cu executare fostul ministru al Apărării Victor Babiuc şi fostul şef al Statului Major General Dumitru Cioflină. Cei trei au fost încarceraţi în 20 mai la Penitenciarul Rahova, iar în 10 iunie au fost transferaţi la Penitenciarul Jilava.
Becali mai are două condamnări definitive, dispuse anul acesta tot de instanţa supremă, respectiv una de trei ani de închisoare cu suspendare, în dosarul sechestrării celor care i-au furat limuzina, şi una de trei ani de închisoare cu executare în dosarul "Valiza", pentru dare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.
În 27 iunie, Tribunalul Bucureşti a decis, după ce a judecat cererea de contopire a pedepselor lui Becali, să îi aplice acestuia un spor de şase luni de închisoare, finanţatorul Stelei având astfel o condamnare de trei ani şi jumătate de detenţie.
Mâine, Curtea de Apel Bucureşti va judeca o cerere formulată de Gigi Becali de întrerupere a executării pedepsei. Solicitarea a fost respinsă de Tribunalul Bucureşti, însă decizia a fost contestată de Gigi Becali.
Judecătorul Florin Purigiu, de la Tribunalul Bucureşti, care a decis să-i respingă lui Becali cererea de întrerupere pentru trei luni a pedepsei de trei ani de închisoare primită în dosarul schimbului de terenuri cu MApN, a motivat că din probele administrate în cauză rezultă fără echivoc că acesta nu îndeplineşte condiţiile prevăzute de lege pentru a beneficia de acest drept.
Magistratul a arătat că motivele invocate de acesta "nu constituie împrejurări speciale şi nu sunt de natură a avea consecinţe grave asupra situaţiei patrimoniale a condamnatului, asupra societăţilor comerciale controlate de acesta ori asupra echipei de fotbal Steaua Bucureşti".
La 10 iulie, cererile lui Gigi Becali şi Dumitru Cioflină de schimbare a regimului de detenţie din semideschis în deschis, astfel încât să poată fi lăsaţi să iasă din penitenciar între anumite ore, au fost respinse de Judecătoria Sectorului 5, hotărârea instanţei fiind definitivă.
Două zile mai târziu, o altă solicitare a lui Becali, de învoire pentru a participa la înmormântarea mătuşii sale, a fost respinsă de conducerea Penitenciarului Jilava.