Agitaţie în PARLAMENT, pe tema numărului de REFUGIAŢI pe care îi va primi România
Comisiile de apărare, politică externă, afaceri europene ale Camerei Deputaților și Senatului și Comisia specială a Parlamentului pentru aderarea României la Spațiul Schengen s-au reunit, marți, la Parlament, pentru a dezbate problema migrației, transmite Agerpres.
La discuții participă reprezentanți ai Ministerelor de Interne și de Externe și ai Administrației Prezidențiale. Printre aceștia se numără consilierul prezidențial Leonard Orban, secretarul de stat în MAE George Ciamba, secretarul de stat în MAI Toma Neagu.
La eveniment au fost invitați și miniștrii de Interne și de Externe.
În debutul discuțiilor, președintele Comisiei de politică externă din Camera Deputaților, Laszlo Borbely, a declarat că problema migrației este una acută.
"Trebuie să-i informăm pe colegii noștri din UE, dar și pe cetățeni care este poziția României în privința imigranților. Este o bâlbâială, dacă nu chiar o nesiguranță la nivelul UE în ceea ce privește pozițiile diferitelor țări", a spus Borbely.
El a arătat că ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, este plecat din țară.
Citeste si: Ponta: România nu este de acord cu cote obligatorii în privința migranților
România ar urma să primească peste 6.300 de refugiaţi, potrivit unui nou plan elaborat de Comisia Europeană şi citat de presa internaţională. Planul prevede, potrivit agenţiei Reuters, redistribuirea a 160.000 de migranţi, de patru ori mai mulţi decât în planul respins în luna mai de mai multe state membre.
Citeşte şi: Klaus Iohannis, prima reacţie la criza refugiaţilor: 1.785 de refugiaţi vor veni în România, mai mult, nu
Cele mai mari cote revin Germaniei, peste 40.000 de oameni şi Franţei, cu 31.000. Liderii politici speră că, astfel, criza va fi măcar atenuată. Statele est-europene resping impunerea de cote obligatorii pentru primirea refugiaţilor.
Marea Britanie nu este inclusă în plan, deoarece nu participă la politica de azil a Uniunii Europene. Dar premierul David Cameron se declară dispus să primească 20.000 de refugiaţi sirieni "în următorii ani".