Agonia localurilor din Centrul Vechi al Capitalei: Oamenii consumă puțin, dar țin mesele ocupate
Centrul Vechi se golește pe an ce trece. Circa jumătate dintre localuri se închid anual, cel mai frecvent motiv fiind falimentul apărut la câteva luni de la inaugurare. Patronii susțin că oamenii consumă puțin, dar țin mesele ocupate îndelung.
"Nu mai cheltuiesc foarte mult. Mai avem și clienți care iau doar o apă plată, ocupă o masă mai multe ore. Nu sunt dispuși să mai cheltuie cum cheltuiau înainte", a declarat un șef de sală, citat de Știrile ProTV.
"E urât să te pui în postura și să spui: Mai doriți ceva? Mai doriți ceva? Și el să zică: Ah nu, mulțumesc. Și după 10 ori după ce ai întrebat chestia asta o să spună: Da, adu-ne nota", continua unul dintre barmanii care lucrează în zonă.
Cei mai loiali clienți sunt străinii care vin în Centrul Vechi, fascinați de diversitatea localurilor.
Însă loialitatea nu se aplică și în cazul chiriașilor, aceștia părăsind locațiile în scurt din cauza prețurilor ridicate la chirie. Astfel, multe spații rămân goale, iar localurile migrează în zone precum Bulevardul Decebal, Calea Victoriei, Piața Amzei ori Parcul Herăstrău. În aceste zone fac diferența și clienții, mult mai liniștiți decât tinerii care frecventează Centrul Bucureștiului.