Ai parcat neregulamentar? Vei plăti peste 500 de lei pentru recuperarea mașinii!
De luni, 26 august, mașinile parcate neregulamentar în București vor fi ridicate de polițiștii locali. Decizia aparține Primăriei Capitalei.
Ridicarea mașinilor parcate neregulmentar pe străzile Bucureștiului va începe de luni, 26 august, a anunțat Poliția Locală a Municipiului București, potrivit Mediafax. Polițiștii locali au deja pregătite două depozite pentru autoturismele ridicate, pe bd. Metalurgiei și pe bd. Timișoarei.
Cât costă recuperarea autoturismului:
Perioada maximă de depozitare a vehiculelor ridicate este de un an.
Eliberarea vehiculului se va face numai proprietarului/deţinătorului/utilizatorului legal al acestuia şi doar după achitarea tarifelor de ridicare, transport şi depozitare, în baza certificatului de înamtriculare în original sau al oricăui act din care să rezulte dreptul de proprietate sau folosinţă asupra vehiculului şi a unui act de identitate al solicitantului.
Tarifele de ridicare sunt:
- 200 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de până la 5 tone, inclusiv
- 270 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de peste 5 tone
Tarife de transport sunt:
- 150 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de până la 5 tone, inclusiv
- 200 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de peste 5 tone
În funcţie de perioada de depozitare, calculată din momentul depozitării efective a vehiculului, se percepe un tarif de 150 lei/zi.
Pentru un autoturism precum un Logan, costul de ridicare, transport şi depozitare (pe o zi) ajunge la 500 de lei.
Măsura ridicării mașinilor parcate neregulamentar a fost luată de Primăria Capitalei în luna iunie.
„Începând cu data intrării în vigoare a prezentei, vehiculele staţionate neregulamentar pe drumurile publice care fac parte din reţeaua principală de străzi a municipiului Bucureşti vor putea fi ridicate, transportate, depozitate şi eliberate, în conformitate cu prevederile regulamentului aprobat prin prezenta hotărâre", se arată în proiectul de hotărâre.
„Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor principale din prezentul regulament, precum şi dispunerea măsurii tehnico-administrative de ridicare se fac de către poliţiştii rutieri din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti sau Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Bucureşti ori poliţişti locali din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control a municipiului Bucureşti”, se mai arată în proiectul adoptat de municipalitate.