Fii ATENT la asta, dacă ai un semn din naștere!

| 01 sep, 2014

Probabil multi dintre noi avem un semn cu care ne-am procopsit inca de cand am vazut pentru prima data lumina zilei. Unii dintre noi, mai superstitiosi din fire, cautam diverse interpretari, cele mai multe mostenite din batrani.

Un semn din nastere este un semn de culoare pe sau sub piele, care este prezent la nastere sau se dezvolta la scurt timp dupa aceea. Unele se decoloreaza odata cu trecere timpului, iar altele devin mai pronuntate. Semnele din nastere pot fi cauzate de celulele care produc mai mult pigment sau de vasele de sange care nu cresc normal. Cele mai multe dintre aceste semne sunt nedureroase si inofensive. In cazuri rare, semnele din nastere pot provoca complicatii si sunt asociate cu alte conditii medicale. Toate semnele din nastere ar trebui verificate de un medic.

 

Petice roz

Peticele roz sunt “cuiburi” de vase de sange si apar in forma plata pe piele. Acestea apar la o treime dintre nou-nascuti si se regasesc pe partea din spate a gatului, intre ochi, pe frunte, nas, buza superioara sau pleoape. Unele dintre acestea se estompeaza pe masura ce copilul creste, dar cele care apar pe partea din spate a gatului, raman. Peticele roz nu necesita tratament.

 

Pete rosii

Acestea apar ca semne plate, rozalii la nastere si, treptat, devin mai inchise la culoare. Majoritatea devin mai mari si mai groasa.  Acestea sunt cauzate de capilarele de sange dilatate si apar la un copil dintr-o mie. In cazul in care semnul din nastere apare pe pleoapa, creste riscul aparitiei glaucomului. Tratamentul include terapia cu laser, grefele de piele si machiajul.

 

Pete mongole

Petele mongole sunt plate si netede. Acestea sunt , de obicei, albastre si apar, cel mai frecvent, pe fese sau pe partea inferioara a spatelui. Ele pot semana cu o vanataie si sunt mai frecvente la copiii cu pielea mai inchisa. De obicei, dispar in primii ani de viata, potrivit medlive.hotnews.ro. Petele mongole nu necesita tratament.

 

Pete cafenii

Petele cafenii sunt netede si ovale. Ele se regasesc pe trunchi, fese sau picioare si pot deveni mai inchise la culoare dupa o anumita perioada de timp. Daca prezentati pete cafenii de o dimensiune mare, este posibil sa fie asociata cu neurofibromatoza sau cu sindromul McCune-Albright. Consultati un medic in cazul in care copilul dumneavoastra are mai multe pete cafenii.

 

Hemangioamele  de culoarea capsunilor

 

Hermangioamele sunt o colectie de vase mici si apropiate de sange. Hermangioamele de culoarea capsunilor apar pe suprafata pielii, de obicei pe fata, scalp, spate sau piept. Acestea apar la 2 din 100 de copii nascuti si se dezvolta la cateva saptamani dupa nastere. Ele cresc rapid in primul an si dispar in jurul varstei de 9 ani. Hermangioamele nu necesita tratament, dar atunci cand se dezvolta in apropierea ochilor sau gurii, ar trebui sa fie tratate sau eliminate

 

Hemangioamele cavernoase

Hemangioamele cavernoase apar sub piele ca o masa spongioasa albastruie de tesut umplut cu sange. In cazul in care acestea sunt suficient de adanci, pielea de deasupra poate avea un aspect normal. Hemangioamele cavernoase apar, de obicei, pe cap sau pe gat si dispar cand copilul ajunge la pubertate.

CITEȘTE ȘI: REÎNCARNARE. O LEGĂTURĂ INCREDIBILĂ: cea dintre semnele din NAȘTERE și moartea dintr-o viață anterioară

 

Deformarea venoasa

Malformatiile venoase sunt cauzate de vene formate anormal si apar la aproxitiv 1-4% dintre nou-nascuti. De cele mai multe ori se regasesc pe maxilar, obraz, limba sau buze. Tratamentul chirurgical poate deveni necesar.

 

Nevi congenitali

Nevii congenitali sunt alunitele care apar la nastere. Suprafata poate fi plata, ridicata sau accidentata. Aceste alunite se pot dezvolta oriunde pe corp si variaza ca dimensiune. Nevii congenitali apar la 1% din nou-nascuti. Cele mai multe alunite nu sunt periculoase, dar cele mari au un risc crescut de a se dezvolta in melanom. Toate alunitele ar trebui sa fie monitorizate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ