Airline Management Solutions a preluat fondul de comerț Blue Air
Firma Airline Management Solutions, înfiinţată în urmă cu o lună de patru acţionari români, a preluat fondul de comerţ al Blue Air, printr-o tranzacţie de 30 milioane de euro, care include asumarea unor obligaţii de 28 milioane de euro.
Anterior, reprezentanţii Casei de Insolvenţă Transilvania au afirmat într-o conferinţă de presă că Airline Management Solutions este o firmă cu acţionariat româno-belgian.
Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, Airline Management Solutions a fost înfiinţată pe 17 aprilie şi are ca acţionari patru persoane fizice din Bucureşti, respectiv Teodor Cristian Rada (33%), Marius Mihail Puiu (33%), Tudor-Zamfir Constantinescu (17%) şi Luciana Păunescu (17%).
Potrivit Linkedin, Luciana Păunescu deţine Blue Air Travel şi a fost director executiv la Maxitours Belgia, care are în ofertă diverse destinaţii din România.
Administratorul Airline Management Solutions, Tudor-Zamfir Constantinescu, este fost pilot la Blue Air şi locuieşte la Bruxelles, potrivit profilului său pe Facebook. De asemenea, Teodor Cristian Rada a fost pilot la Blue Air, potrivit profilului său pe google+.
Tranzacţia constă în transferul operaţiunilor companiei Blue Air (fondul de comerţ, care include brandul Blue Air, know-how-ul şi platforma de vânzare, nu şi activele imobilizate ale companiei), precum şi preluarea unor obligaţii de 28 milioane euro, din care 24 milioane euro reprezintă bilete plătite în avans de către 276.000 de pasageri.
"Firma Airline Management Solutions are în acţionariat exclusiv specialişti în aviaţie, cu experienţă în domeniu şi management orientat către dezvoltarea zborurilor în regim smart flying. Oferta trebuie aprobată de creditori şi acţionari înainte de a se face transferul efectiv al business-ului. Blue Air se vinde cu obligaţii de aproximativ 28 milioane euro reprezentate în principal de obligaţia de a transporta pasagerii care au achiziţionat bilete în avans şi de alte câteva creanţe. Obiectul tranzacţiei îl fac activele necorporale ale societăţii, brand-ul, marca, know-how-ul, web site-ul, platforma de rezervare bilete, cesiunea contractelor de leasing, depozitele cash colaterale şi participaţiile la Blue Aero SRL şi la Ingragroup SRL", se arată într-un comunicat al Casei de Insolvenţă Transilvania.
În comunicat se menţionează că firma a depus în conturile Blue Air un avans de 6 milioane lei şi că a venit cu garanţii bancare suplimentare de 5 milioane de euro pentru eliberarea cash-ului colateral.
"Transferul efectiv al operaţiunilor se va face într-o perioadă de 10-30 de zile. Totodată, toţi angajaţii, respectiv 520 de persoane vor fi preluate de noua companie. Compania aleasă a fost cea care a îndeplinit toate condiţiile impuse de noi, cea mai importantă fiind avansul de 6 milioane de lei, prin care compania îşi poate continua activitatea", a declarat coordonatorul Comisiei de negociere pentru vânzarea Blue Air, Andrei Cionca.