Angajaţii din educaţie nu sunt de acord cu ultima variantă de salarizare propusă de Guvern

| 01 iun, 14:56

Angajaţii din educaţie nu sunt de acord cu ultima variantă propusă de Guvern pentru corecţiile salariale din sistem, a declarat, pentru News.ro, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Simion Hancescu, precizând că sindicatele sunt în continuare deschise dialogului, cu condiţia ca reprezentanţii Executivului să vină “cu ceva suplimentar”.

Sindicaliştii din educaţie protestează miercuri în Capitală, nemulţumiţi de majorarea salarială propusă de Executiv.

Liderul sindical a precizat că dacă reprezentanţii Guvernului nu vor veni cu o altă variantă, nu vor accepta ultima formă propusă, pentru că angajaţii din sistem nu ar fi de acord cu cea de-a doua etapă a corecţiilor salariale, care ar trebui să aibă loc abia în decembrie 2017.

"Oamenii nu acceptă sub nicio formă decembrie 2017", a spus Hancescu.

Întrebat dacă sindicatele din educaţie vor mai participa la eventuale negocieri, preşedintele FSLI a spus că vor face acest lucru dacă vor fi noi invitaţii, dar că în acest caz ar fi bine ca Guvernul „să vină cu ceva suplimentar".

„Dacă ne invită, mergem, dar dacă vin cu ceva suplimentar. Altfel, nu are rost să pierdem timpul", a mai spus liderul sindical.

Sindicaliştii din educaţie protestează miercuri în Capitală, la marşul şi mitingul organizate de federaţiile din învăţământ fiind aşteptaţi aproximativ 15.000 de oameni din toată ţara. Protestatarii se adună în Piaţa Victoriei, de unde pornesc în marş, în jurul orei 12.30, pe traseul str. Buzeşti - str. Berzei - str. Ştirbei Vodă - Splaiul Independenţei - str. Constantin Noica - Şoseaua Cotroceni - Bd. Iuliu Maniu - Complex Politehnică.

Ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, a anunţat, marţi, că ordonanţa privind corecţiile din sistemul bugetar va fi adoptată în şedinţa de Guvern din 7 iunie, sindicatele din educaţie fiind aşteptate să opteze pentru una dintre variantele propuse până la sfârşitul acestei săptămâni, în caz contrar Executivul urmând să îşi asume răspunderea.

Acesta a precizat că, miercuri, va trimite invitaţii pentru convocarea Consiliului Naţional Tripartit, marţea viitoare, pentru ca, în şedinţa din 7 iunie să poată fi adoptată ordonanţa cu cea mai bună variantă în ce priveşte educaţia.

"Poziţia Guvernului este clară, că va adopta această ordonanţă. (...) Mesajul către dascăli este că nu este vorba de o neglijare, este vorba de a încerca în mod atent să rezolvăm problemele legate de disfuncţionalităţile sistemului educaţional, dar nu se poate aştepta de la noi, de la celebrii tehnocraţi, să se rezolve într-un an toate problemele pe care până acum toţi ceilalţi nu le-au rezolvat", a subliniat Pîslaru.

Ministrul Muncii a mai spus că aplicarea acestei ultime variante ar atinge aproape jumătate din cei 260.000 de angajaţi din educaţie, mai exact între 100.000 şi 120.000 de persoane.

Practic, guvernanţii au propus o majorare a salariilor din educaţie cu aproximativ cinci la sută din august 2016, care ar rezulta de fapt din aplicarea unor corecţii, şi cu alte cinci procente de la 1 decembrie 2017.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ