Angela Merkel ar putea să plece!

| 21 noi, 09:25

Steen Jakobsen, CIO si economist sef al Saxo Bank, descrie "starea de soc" care a cuprins scena politica germana dupa esecul negocierilor de formare a guvernului, duminica trecuta. Merkel are trei optiuni, noteaza Jakobsen: o coalitie nationala, un guvern in minoritate sau noi alegeri.

Analistul Saxo Bank crede in ultima varianta si explica, in materialul atasat, de ce.

Cele trei opţiuni ale Angelei Merkel — #SaxoStrats

 

  • Membrii coaliţiei la guvernare vorbesc despre colaps politic
  • Ideologia de centru şi leadershipul – în pericol
  • Există şanse pentru noi alegeri

 

Cancelarul german Angela Merkel a eşuat în formarea unui nou guvern, după ce negocierile coaliţiei s-au încheiat dezastruos, duminica trecută. Partidul Liber Democratic (PLD) a luat decizia să părăsească negocierile, după ce strategia comună a lăsat o serie de chestiuni fără răspuns pentru membrii formaţiunii, cum ar fi imigranţii sau politica energetică.

Asta a dus, ieri, EURUSD la sub 1.750, de la 1.18, înainte de deschiderea burselor europene şi ne aşteptăm ca pieţele să fie afectate, zilele acestea, de şi mai multă incertitudine, odată ce încrederea în Merkel şi în leadershipul german, în general, a luat o pauză.

Există o şansă în creştere ca Merkel să demisioneze (a crescut la 25%, de la 0%), dar cel mai probabil scenariu este să avem din nou alegeri în Germania, în următoarele 60 de zile.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ