Antonescu: În acest moment nu pare că mai avem un caz pentru o comisie parlamentară

| 13 noi, 2013

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat miercuri că în prezent nu mai există elemente pentru a se discuta despre o comisie de anchetă privind modul în care instituţii ale statului şi persoane ocupând funcţii oficiale s-au implicat în activităţi private de verificare şi pentru achiziţionarea unor terenuri, pentru persoane private.

"Lucrurile s-au mai limpezit puţin astăzi. Eu am aflat dimineaţă că primul ministru a vorbit despre posibilitatea constituirii unei comisii legate nu de contractul sau activitatea unei persoane private, anume doamna Ioana Băsescu, ci de posibila implicarea a unui procuror din DNA în vecinătatea acestei tranzacţii particulare şi am spus atunci, de dimineaţă, că dacă există elemente trebuie să vedem ce elemente există şi dacă într-adevăr există aceste elemente putem să discutăm despre o comisie parlamentară legată nu de activitatea Ioanei Băsescu, care este o persoană privată şi nu avem noi treabă, decât eventual cine are vreun litigiu (...), ci de implicarea sau suspiciunea de implicare nepermisă a unei instituţii - cum ar fi DNA sau un procuror de acolo - în favorizarea unor asemenea tranzacţii", a spus Antonescu, la TVR 1, citat de Agerpres.

El a subliniat că pe parcursul zilei a apărut declaraţia preşedintelui ANRP, potrivit căruia intervenţia sau acţiunea Parchetului în acest caz nu are nicio legătură cu tranzacţia.

"Ca atare în acest caz nu mai pare că există elemente pentru a discuta despre o comisie. Dacă ele vor exista, sigur nu din declaraţii, indiferent că ele sunt făcute de premier, de preşedinte sau de altcineva, dacă sunt produse la nivel de documente putem să discutăm, dacă nu, nu. În acest moment nu pare că mai avem un caz, ca să spun aşa, pentru o comisie parlamentară", a adăugat Antonescu.

Grupurile parlamentare reunite ale PSD au discutat miercuri constituirea a două comisii parlamentare de anchetă, această decizie urmând a fi supusă aprobării Uniunii Social Liberale şi Parlamentului.

Cele două comisii vor viza modalitatea în care s-au făcut retrocedări, respectiv modul în care instituţii ale statului şi persoane ocupând funcţii oficiale s-au implicat în activităţi private de verificare şi pentru achiziţionarea unor terenuri pentru persoane private, a precizat miercuri preşedintele PSD, premierul Victor Ponta.

După acest anunţ, preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a arătat că este de acord cu ideea constituirii unei comisii parlamentare comune pentru a analiza situaţia terenurilor achiziţionate de Ioana Băsescu în judeţul Călăraşi.

Antonescu a fost întrebat dacă ar trebui să se constituie o comisie de anchetă în Parlament care să analizeze faptul că un procuror s-ar fi ocupat de analiza situaţiei terenurilor pe care Ioana Băsescu le-a cumpărat în judeţul Călăraşi şi dacă susţine această idee.

"Vom discuta, dar ideea mi se pare absolut corectă. Întotdeauna am spus că fără a avea calitatea unei instanţe, Parlamentul poate să discute lucruri care sunt suspecte de a fi abateri de la lege, de la funcţionarea unor instituţii. Problema, aşa cum înţeleg că se pune, este implicarea unui procuror foarte important într-o chestiune care nu are de a face cu atribuţiile şi cu destinaţia instituţiei la care lucrează. (...) Sunt total de acord cu ideea aceasta, dacă elementele care sunt prezente în cauză fac necesară constituirea unui Comisii", a spus Antonescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
14 noi, 2013
El Condor
miscare cameleonica
Putini isi dau seama ca toate aceste masinatiuni sunt gandite de cameleonul pirato-fermer pentru a-si asigura o viitoare functie de prim ministru, iar mai apoi, chiar daca actiunile ii vor fi senilizate de varsta, o revenire gem Putin la presedintie. Vinovati nu sunt Ponta si Antonescu de toata aceasta mascarada, poate nici chiar machiavelicul cameleon care vrea sa asigure celor mai mult sau mai putin apropiati un loc caldut, ci cei care ii manipuleaza din umbra ( poate doar psihologic ). Rezulatela acestor "dispute" se vad, dar se si amplifica pe zi ce trece, iar cei care suporta greul acestor actiuni sunt nu mai electoratul, ci toti cetatenii acestei tari, indiferent de sex, varsta, religie, rasa, sau culoare a pielii. Cat despre expresedinte ... ceasul merge, timpul trece, pamantul se invarte, universul isi urmeaza cursul cu sau fara el, ori altii. Ia'n auziti : TIC, TAC; TIC, TAC ...
14 noi, 2013
Stef
penibil
Ponta si Antonescu s-au facut din nou de ras!
Deja ne-am obisnuit! Dar nu pentru asta sunt platiti!
13 noi, 2013
vali2801
job
http://MegaStoon.Com/?share=217894...intra si castiga bani foarte buni si usor,iar la inregistrare vei primi 15$ bonus,plus pentru accesarea fiecarei persoane a link-ului tau pe care il vei primi ,cate 2$,incearca,nu te costa nimic!!!...SUCCES!!!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ