Antonescu tot Băsescu

| 06 oct, 2013

De la o vreme încoace, prin tot ceea ce spune și face, Crin Antonescu seamănă din ce în ce mai izbitor cu Traian Băsescu.

La fel cum a procedat în întrega carieră politică și cel pe care vrea să îl înlocuiască la Cotroceni, aproape că nu mai trece zi fără ca președintele PNL să inițieze un nou conflict și să arunce cu pietre în toți și în toate, fără să îi pese nici cât negru sub unghie că lovește astfel inclusiv în proprii aliați politici. Fie că este vorba despre Roșia Montană, despre independența justiției, sau despre modificările aduse Codului insolvenței, Crin Antonescu face motiv de scandal din orice subiect, în căutare de rating și de procente în sondajele de opinie.

Dar asemănările dintre Crin Antonescu și Traian Băsescu nu se opresc doar la comportamentul politic, ci se regăsesc inclusiv la nivelul pozițiilor publice adoptate vizavi de diversele subiecte. Numai că, acolo unde Traian Băsescu, despre care se poate spune orice, dar nu și că nu are experiență în politică, atacă prin fandare, numărându-și cu atenție pașii, Crin Antonescu se aruncă direct cu capul înainte, ca un novice, așa cum a făcut de exemplu pe subiectul Roșia Montană.

Astfel, în timp ce Traian Băsescu a încercat să saboteze voalat proiectul guvernului și dezbaterea sa în cadrul Parlamentului, făcând în același timp pe mediatorul imparțial, Crin Antonescu și-a declarat opoziția față de exploatarea din Apuseni încă înainte ca aceasta să înceapă. Mai mult, pentru a-și justifica poziționările, și președintele de la Cotroceni și președintele PNL au recurs la aceeași retorică agresivă, criticând la scenă deschisă așa-zisa ”dedublare” a lui Victor Ponta pe acest subiect.

Chiar și în condițiile în care au aceleași luări de poziție, Crin Antonescu nu reușește să fie niciodată mai mult decât o clonă a lui Traian Băsescu. Lui Antonescu i-au trebuit o zi și o noapte ca să se alăture atacului prezidențial pe subiectul Lucian Papici și să își găsească talentele de apărător al independenței justiției. Ceea ce face ca atacul său, lipsit oricum de orice credibilitate ținând cont că vine din partea unui personaj politic care a avut nenumărate luări de poziție contrare în fapt și în spirit unui asemenea principiu, să aibă și mai puțină forță decât originalul.

Nu știu ce fac consilierii lui Crin Antonescu, dar cu siguranță că, ținând cont de calea pe care a apucat-o clientul lor, sigur nu își merită banii. Într-o țară în care peste șapte milioane de alegători i-au spus ”pa” lui Traian Băsescu este clar că prin copierea mimetică a acestuia Antonescu nu va ajunge niciodată să ocupe cea mai înaltă funcție în stat. Ba mai mult, ținând cont de aversiunea pe care românii au demonstrat că o au față de anti-modelul pe care actualul președinte l-a promovat în politică, Antonescu s-ar putea să se trezească în curând că se luptă să salte din marja de eroare a sondajelor care măsoară popularitatea. Așadar, dacă nu vrea să se sinucidă politic, Crin Antonescu ar trebui să renunțe rapid la a mai funcționa pe post de xerox pentru Traian Băsescu.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
06 oct, 2013
lumina
Obsesia OBIECTIV ului ramane : T.Basescu !!!!
Stimati jurnalisti de toate cuorile si varstele!Nu ati obosit de ani de zile sa loviti in acelasi ZID?Chiar nu realizati ca ati devenit penibili si total in pana de idei si...ideologie in afara a celei de a da cu parul in chelia lui T.Basescu?Daca minunatul si mult ridicatul in slavi de odinioara(de dvs)dl Crin Antonescu a inceput sa fie aidoma mull prea uratului Traian Basescu,atunci oare mitomanul Victor Ponta cu cine o fi semanand.???Va invit sa faceti un efort intelectual ,o investigatie jurnalistica pe surse si daruiti-ne un raspuns la aceasta intrebare cheie ptr viata noastra cea de toate zilele!Nu de alta dar bunul mers si bunastarea acestei tari sta atarnata de spusele si faptele Premierului ,seful executivului si nu al Presedintelui.Restul sunt povesti de ...manipulat copiii si mintile zdruncinate de crize dambovitene,mondiale ...si cutremure mioritice de tot felul !
Inlocuiti un subiect rasuflat deja prin forta ,,repetitiei" cu unul capabil sa schimbe lucrurile in bine.Surprindeti-ne doamnelor si domnilor si fiti slujitori icredinciosi ai unei mass media responsabile si nu a uneia platita sa cante si sa joace dupa voia si nevoia Sefului cu banii !

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ