Anunţ de ultimă oră al lui Mark Zuckerberg! Ce se întâmplă cu Facebook-ul
Planuri mari pentru cel mai tanar mogul din industria IT. Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, sustine ca reteaua de socializare se va transforma intr-o forma de comunicare telepatica, cu ajutorul tehnologiei.
"Vei fi in stare sa gandesti ceva si prietenii tai sa experimenteze acea senzatie imediat. Aceasta este forma finala spre care se indreapta tehnologia comunicatiei", a comunicat Zuckerberg pe pagina sa de Facebook, relateaza postul CNN Money.
Zuckerberg a raspuns astfel intrebarii unui utilizator care vroia sa stie care sunt planurile Facebook pe termen lung, scrie business24.
In ultimul deceniu, Facebook a operat destule modificari in modul de comunicare dintre membrii retelei, ce-i drept niciunul nefiind atat de radical.
De la simple pagini de profil, Facebook s-a imbogatit cu comentarii, Wall de postari, grupuri de prieteni si news feed. In ultimul an, atentia asupra comunicarii in masa s-a redus punandu-se mai mult accent pe mesajele personale.
Facebook a creat si propria varianta de messenger pentru web si reteaua mobile. A platit nu mai putin de 22 de miliarde de dolari pentru achizitionarea serviciului WhatsApp.
Tot Facebook a achizitionat si compania Oculus, renumita pentru experimentele derulate in domeniul realitatii virtuale.
Acum se asteapta ca varianta ochelarilor de realitate virtuala Oculus se realizeze o conexiune mai stransa intre senzatiile resimtite de utilizatori si prietenii lor, permitand vizualizarea si experimentarea senzatiilor in timp real.
Telepatia ar urma sa fie doar un pas inainte care sa permita comunicarea directa fara ajutorul unei aparaturi extreme de complexe. Nu este o idee chiar nerealizabila.
Universitatea din Washington a creat deja un sistem capabil sa transmita semnale cerebrale prin intermediul internetului de la o persoana la alta.
In trecut, unul dintre participantii la studiu a reusit sa miste cu puterea creierului degetul partenerului aflat la celalalt capat al conexiunii. Ambii purtau casti echipate cu diversi electrozi care prelua impusurile electrice din creier.
Desi acest studiu s-a axat in general pe transmiterea impulsurilor din centrii locomotori, liderii din industria IT au planuri mari pentru folosirea acestor descoperiri.
"Sunt cateva directii importante in comunicarea umana pe care vrem sa le imbunatatim. Vietile noastre se imbogatesc pe masura ce uneltele de comunicare evolueaza", a mai spus Zuckerberg.