Aproape 153.400 de absolvenţi ai clasei a VIII-a au susţinut proba scrisă la Limba şi literatura română la Evaluarea naţional

| 25 iun, 19:17

Aproape 153.400 de absolvenţi ai clasei a VIII-a (95,6%) au fost prezenţi la proba scrisă de Limba şi literatura română din cadrul evaluării naţionale din totalul celor aproximativ 160.500 înscrişi pentru susţinerea sa, iar aproape 7.100 de absolvenţi nu s-au prezentat.

 

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei transmis, marţi, AGERPRES, această primă probă scrisă din cadrul evaluării naţionale a absolvenţilor de clasa a VIII-a, sesiunea 2024, s-a desfăşurat în 3.392 de unităţi de învăţământ/centre de examen, iar pentru tentativă de fraudă a fost eliminat un elev.
Subiectele şi baremele de corectare au fost publicate de Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie, la ora 15,00.
A doua probă scrisă, cea la Matematică, va avea loc joi, urmată vineri de ultima probă scrisă, cea la Limba şi literatura maternă.
Primele rezultate vor fi afişate pe 3 iulie, până la ora 14,00. Contestaţiile pot fi depuse la centrele de examen sau transmise prin mijloace electronice pe 3 iulie, în intervalul orar 16,00 - 19,00 şi 4 iulie, între orele 8,00 - 12,00.
Elevii care depun/transmit contestaţiile completează, semnează şi depun/transmit şi o declaraţie-tip în care se menţionează că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Documentele sunt semnate şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai elevilor minori.
Rezultatele finale vor fi afişate pe 9 iulie.
Comunicarea rezultatelor obţinute se face anonimizat, prin coduri individuale care înlocuiesc numele şi prenumele, atât în centrele de examen, cât şi pe site-ul evaluare.edu.ro, respectându-se Regulamentul general privind protecţia datelor personale.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ