Aspectele ridicole ale fuziunii PNL-PDL
Fuziune PNL PDL. Dacă ar fi să ne imaginăm că dreapta românească este un personaj de basm, atunci, după deciziile luate la nivelul PNL și PDL cu privire la modul în care vor funcționa cele două formațiuni până la începutul lui 2015, vietatea ar fi una diformă, cu două capete și 104 membre.
În cazul în care luăm în considerare și faptul că PDL a aprobat protocolul de fuziune cu Iniţiatiiva România Liberală, dar și că partidul lui Mihai Răzvan Ungureanu, va fuziona prin absorbţie cu democrat-liberalii, am putea spune că personajul mutant al dreptei are și o pereche de ochi în plus.
Alianta PNL PDL. Aspectele ridicole ale fuziunii PNL-PDL la care facem referire vizează numărul exagerat de mare de membri ai celor două partide care vor face parte din structura de conducere a alianței dintre liberali și democrat-liberali și care vor fi responsabili cu luarea deciziilor la nivel central. Având în vedere că până după alegerile prezidențiale PNL și PDL vor colabora la nivel de alianță, urmând ca din 2015 să se înfăptuiască marea fuziune, s-a decis ca din Biroul Permanent Național să facă parte nu mai puțini de 104 membri, toți aflați sub conducerea directă a copreşedinţilor Klaus Iohannis şi Vasile Blaga.
Ceea ce se întâmplă acum la nivelul formațiunilor de dreapta reprezintă un haos generalizat cu pretenții de structuri riguros organizate. Este foarte dificil, dacă nu chiar imposibil, să ajungi la un numitor comun atât timp cât forul decizional nu numai că are un număr exagerat de membri, dar adună sub aceeași umbrelă patru viziuni diferite asupra realității, acțiunile precipitate în sensul alianțelor și fuziunilor formațiunilor de dreapta și timpul scurt pe care conducerea îl are la dispoziție până la alegerile din toamnă, se vor traduce prin neputința de a prezenta, pe de o parte structurilor teritoriale și pe de altă parte electoratului, o viziune comună și bine închegată asupra planurilor pe care viitorul mare partid le are în vedere pentru România.
Fuziune PNL PDL. În altă ordine de idei, decizia unei astfel de organizări face dovada că în cadrul alianței PNL-PDL încă se mai duce o luptă aprigă pentru supremație, niciunul dintre cele două partide nefiind în situația în care să accepte un compromis în vederea unei bune funcționări a formațiunii. Până în acest moment, PNL a câștigat bătălia pentru nume, în vreme ce PDL și-a impus doctrina și a venit la pachet cu sediul central și cu imul partidului, dar nici liberalii, nici democrat-liberalii nu sunt dispuși să renunțe la funcțiile de conducere.