Atenţie! 4 alimente pe care nu ar trebui să le mai consumi vreodată
Daca v-ati hotarat ca este momentul sa va imbunatatiti sanatatea si sa dati cateva kilograme jos, exista anumite alimente pe care ar trebui sa le evitati complet. Multe dintre aceste alimente sunt, evident, nesanatoase, deoarece acestea contin anumite ingrediente care sunt cunoscute pentru faptul ca ingrasa.
Cu toate acestea, alte produse alimentare care nu sunt atat de evident, legate de cresterea in greutate, se dovedesc a fi la fel de nesanatoase pentru tine. Aceste alimente sunt problematice, pentru ca cei mai multi oameni nu stiu sa le evite si, prin urmare, sfarsesc prin a le consuma mult mai des decat ar trebui.
Iată 4 alimente pe care nu ar trebui sa le mai mananci vreodata:
1 . Paine alba
Painea alba este omiprezenta in punctele de vanzare, dar adevarul este ca nu are nicio valoare nutritiva. Painea alba contine zahar si nu are capacitatea de a-ti crea senzatia de satietate pentru mai mult timp, astfel in cateva ore, iti va fi din nou foame si vei fi nevoit sa mananci o gustare.
Ca rezultat al acestor factori, este surprinzator faptul ca cercetarea efectuata pe cei care mananca paine alba arata o corelatie intre consumul de cantitati mai mari de paine alba si sanse mai mari de a creste in greutate pe o perioada de 12 ani.
In mod ideal, ar trebui sa inlocuiti painea alba, cu cereale integrale sau paine integrala de grau ori de cate ori este posibil. Cerealele integrale constitutie o sursa de gamma - oryzanol, care scade nivelul de colesterol daca sunt consumate in mod regulat , iar unele studii sugereaza ca femeile care consuma cea mai mare cantitate de cereale integrale cu 40% mai putine sanse de a dezvolta cancer de san (comparativ cu femeile care mananca o cantitate foarte mica de cereale integrale) .
In plus, nu uitati ca puteti inlocui, painea alba din sandwich-urile dumneavoastra cu frunze de salata sau tortilla din cereale integrale.
2 . Alimente prajite
Este cunoscut faptul ca alimentele prajite nu sunt sanatoase si ar trebui evitate ori de cate ori este posibil. In plus, aceste alimente sunt de o valoare nutritiva mica si pot cauza unele probleme grave de sanatate .
Alimentele prajite sunt asociate cu colesterol ridicat si tensiune arteriala mai mare. Atat colesterolul ridicat cat si tensiunea arteriala mai mare reorezinta factori de risc pentru aparitia bolilor cardiovasculare si te fac mai susceptibile de a suferi de boli de inima sau de accidente vasculare cerebrale . Alimente prajite pot afecta, de asemenea, sistemul digestiv, ceea ce duce la reflux acid, si este foarte posibil sa agraveze crampe sau dureri de stomac asociate cu sindromul intestinului iritabil.
Din pacate, multi oameni asociaza alimente prajite exclusiv cu cartofii prajiti, nuggets de pui, inele de ceapa si burgeri pe care le puteti cumpara de la restaurante fast-food, dar nu suntem constienti ca putem consuma astfel de alimente prajite si nesanatoase chiar acasa.
Daca doriti sa va imbunatatiti sanatatea, nu trebuie sa va pregatiti felurile de mancare prajite, in schimb ganditi-va sa le fierbeti sau sa le gatiti la cuptor.
De exemplu, puteti gati la cuptor un piept de pui invelit cu un strat de ierburi si condimente. Astfel veti avea parte de o cina delicioasa cu un continut foarte mic de grasime si bogata in proteine. Carnea rosie poate fi garnisita cu otet si usturoi tocat, si apoi gatitA la cuptor .
3 . Sosuri pentru salate pe baza de smantana
Salatele sunt considerate a fi sanatose, multi oameni le aleg astfel incat pot beneficia de cat mai multe substante nutritive.
Salata constituie o sursa excelenta de nutrienti si mai mult decat atat, este un aliment cu un continut scazut de calorii. Desi aceste dressing-uri dau salatelor un gust foarte bun, este important sa ne amintim ca acestea contin o multime de grasimi si calorii. De fapt, sosul din salata ta contine mult mai multe calorii decat salata in sine, subminand complet incercarile de a scapa de kilogramele in plus.
Ca o alternativa, ai putea incerca sosuri pentru salate pe baza de ulei. In plus fata de mai usoare degustare , au mai putine calorii si sunt mult mai bine pentru tine . Daca adaugati sare si piper (sau unele plante gustoase , cum ar fi oregano) ,veti obtine un dressing foarte sanatos si gustos . Puteti cumpara, de asemenea uleiuri aromate care pot fi utilizate ca baza pentru o salata , unele dintre aceste uleiuri sunt infuzate cu gusturile puternice si placute, cum ar fi usturoi , lamaie sau piper .
4. Orezul alb
Este un ingredient comun in retete si este de asemenea, un fel de mancare popular drept garnitura pentru feluri de mancare care contin carne. Cei mai multi oameni presupun pur si simplu ca orezul este sanatos , dar valoarea nutritiva a orezului este in intregime dependenta de tipul de orez pe care il alegeti .
Orez alb este la fel ca painea alba, poate incuraja organismul sa stocheze mai multa grasime, de care nu are nevoie si ingreuneaza pierderea in greutate . In plus, orezul alb nu are valoare nutritiva.
Cand vine vorba de alegerea unui tip de orez pentru preparea unui fel principal de mancare sau pentru o garnitura , intotdeauna optati pentru orez brun, daca doriti sa va pastrati o stare de sanatate general buna. Orezul brun este plin de fibre, vitamine si nutrienti .
Continutul ridicat de fibre iti creeaza senzatia de satietate pentru mai mult timp (reducerea probabilitatea de a manca in exces), iar unele studii sugereaza de asemenea ca lignani ( o categorie de antioxidanti)din orezul brun pot reduce riscul de a dezvolta boli de inima.
Cu toate acestea, beneficiile nu se opresc aici . Orezul brun continua sa fie un subiect popular de cercetare nutritionala . Expertii studiaza in prezent totul, de la ipoteza ca orezul brun ar putea reduce a simptomele de astm pana la posibilitatea ca oamenii care consuma mult orez brun sunt mai putin susceptibili de a dezvola cancer.
In concluzie, orezul brun are mult mai multe beneficii asupra sanatatii decat orezul alb.