Baba PNL se piaptănă în timp ce justiția îi arde sub picioare
PNL este ocupat în ultima vreme cu strângerea de semnături pentru schimbarea lui Tăriceanu de la șefia Senatului. Prim-vicepreședintele PNL Teodor Atanasiu a declarat recent că revocarea liderului PLR este unul dintre obiectivele principale ale liberalilor din opoziție.
Culmea, și liderul deputaților PNL Ludovic Orban a spus că partidul său are negocieri la nivelul Camerei Deputatilor cu grupuri parlamentare și deputați pentru formarea unei majorități pentru a-l schimba pe Valeriu Zgonea din funcția de președinte al Camerei.
Dar în timp ce parlamentarii PNL se implică în jocuri politice ieftine pentru a pune mâna pe putere, aruncând cât mai multe fumigene în spațiul public, aceeași reprezentanți ai electoratului de dreapta se pun pus scut pentru a-l proteja pe Varujan Vosganian de urmărirea penală, votând împotriva cererii DIICOT. Cu alte cuvinte, justiția arde și baba liberală se piaptănă și „tânjește” după funcții de putere.
Citeşte şi: Reacţia dură a copreşedintei PNL în cazul lui Varujan Vosganian: Gorghiu cere DEMISIA de urgență a lui Vosganian
Solicitarea în cauză a venit în dosarul în care fostul ministru al Economiei este acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi complicitate la delapidare, în perioada decembrie 2006 - decembrie 2008. Vosganian este acuzat de procurori că a forțat Romgaz să vânda gaze la prețurile subevaluate pentru firmele producătoare de îngrășăminte chimice ale omului de afaceri Ioan Niculae.
Contextul din jurul votului din Parlament a fost unul penibil – Vosganian a vărsat lacrimi de crocodil și s-a dat cu mir pe la nas, cerând colegilor îndurare și promițând că va jura pe Biblie că este nevinovat. Se pare că tot teatrul a avut efect, pentru că votul final i-a fost favorabil.
Dintre cei 132 de senatori prezenți, 56 au votat pentru începerea urmăririi penale și 71 împotrivă, cu 5 voturi anulate. Entuziasmat peste măsură, Vosganian a mai avut și tupeul să numească votul „o victorie a democrației și demnității Parlamentului României”.
Decizia parlamentarilor liberali de a-l proteja pe Vosganian a fost taxată dur de președintele Klaus Iohannis, care a declarat că se aștepta ca votul să fie unul pentru încuviințarea cererii DIICOT, dar se pare că nu s-a înțeles încă pe deplin necesitatea schimbării pentru care a pledat atât la consultările cu partidele politice parlamentare, cât și în recentul discurs ținut în plenul Parlamentului.
Într-un exercițiu ipocrit de imagine, chiar și președintele PNL Alina Gorghiu și-a atacat colegii, spunând că senatorii au blocat bunul mers al justiției și că nu au înțeles că parlamentarii nu trebuie să fie mai sus de ceilalți cetățeni ai României. Culmea, deși se vede clar că votul a fost organizat din timp, Gorghiu a numit situația „un accident”!