Băsescu a semnat decizia pentru politicile publice de dezvoltare a agriculturii
Preşedintele Traian Băsescu a semnat, luni, decizia privind reluarea activităţii Comisiei prezidenţiale pentru politici publice de dezvoltare a agriculturii în România.
Administraţia prezidenţială precizează într-un comunicat de presă: "Comisia urmează să finalizeze raportul privind politicile publice de dezvoltare a agriculturii până la data de 30 iunie 2013, când, potrivit, deciziei, îşi va înceta activitatea. Comisia îşi păstrează componenţa iniţială, iar preşedinţia ei va fi asigurată în continuare de domnul Valeriu Steriu".
Şeful statului a înfiinţat respectiva Comisie în iulie 2009, fiind condusă la acea dată de Dacian Cioloş, care în prezent este comisar european.
La data înfiinţării, se menţiona că respectiva Comisie are ca obiectiv elaborarea unor documente pentru orientarea strategiei şi politicilor publice pentru dezvoltarea agriculturii pe termen lung (la orizontul anilor 2020-2025), a planurilor de acţiune pe termen mediu (până în anul 2014) şi pe termen scurt (care să fie aplicate în anul 2010) şi a poziţiei României privind viitorul Politicii Agricole Comune.
Finanţarea activităţilor necesare organizării şi funcţionării Comisiei se asigură din fonduri publice aprobate prin bugetul de stat al Administraţiei Prezidenţiale.
În aprilie 2011, Traian Băsescu a semnat decizia de numire în funcţia de preşedinte al Comisiei prezidenţiale pentru politici publice de dezvolare a agriculturii în România a lui Valeriu Steriu.
Membru în respectiva Comisie este şi Adrian Rădulescu, care din luna aprilie a acestui an a fost numit consilier prezidenţial, coordonând Departamentul Politici Economice şi sociale din cadrul Administraţiei Prezidenţiale.
Valeriu Steriu, care în prezent este deputat USL, declara în luna martie a anului trecut că preşedintele Traian Băsescu va prezenta "în perioada următoare" un raport despre situaţia din agricultura României, dar şi o strategie până în anul 2020, partea de analiză bugetară, apoi o viziune pentru agricultura României până în anul 2030.