Băsescu îl atacă pe Ponta: Premierul încearcă să reîncălzească ce nu i-a reuşit cu Roşca Stănescu

| 13 noi, 2013

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că vrea să se apere de ultimele acuzaţii ale "plagiatorului" mincinos, referindu-se la premierul Victor Ponta. Premierul Victor Ponta a declarat după o întâlnire cu grupurile PSD, că a discutat despre constituirea a două comisii de anchetă pentru retrocedările din Ardeal şi implicarea unor instituţii ale statului în achiziţionarea de terenuri pentru persoane private, el menţionând: "Cazul Călăraşi":

Obiectiv.info prezintă cele mai importante declaraţii ale preşedintelui Traian Băsescu.

- Ştiu că vor fi deontologi care vor spune că nu se cade ca preşedintele să se apare, el ar trebui să suporte orice afirmaţie, el şi familia lui, doar pentru că e preşedinte. După unii nu ar trebui să se apere.

- Ca să rămănem în adevarul istoric, pentru că tot ce vorbeste un plagiator care e şi premier, el a vorbit azi de două comisii de anchetă.

- Răspunsul premierului: Este vorba de o comisie de anchetă legata de modul în care institutii ale statului s-au implicat in activitati private de verificare si pentru achizitionarea de terenuri de catre persoane private - se referea la tranzactia de la Calarasi.

- Daca se va dovedi ca un procuror a folosit functia publica pentru persoane private, evidente exista prevederi legale de sanctionare

- Premierul încearcă să reîncălzească ce nu i-a reuşit cu Roşca Stănescu, generând un alt fals, dând de înţeles că Papici a fost implicat în verificarea terenurilor.

- Ca de obicei, el poartă titlul de plagiator, doctor plagiator, la fel cum eu îl port pe cel de bunic. Şi rămâne şi un mare mincinos, într-o zi în care are în stradă studenţi, profesori, la o zi după eşecul Roşia Montană, încearcă să acopere în stil personal prin minciună realităţile vieţii.

L-am sunat pe Papici pentru a-i cere scuze

- Eu nu l-am cunoscut pe Papici. L-am sunat azi și i-am cerut scuze că din jocurile politice ale unui mincinos este implicat într-un scandal. Între timp am aflat şi care e geneza falsului, care a plecat de la Antena 3, ceea ce arată cât de strânsă e legătura între turnătorul Voiculescu şi Ponta, am aflat că procurorul Papici a derulat o anchetă, nu el personal, era şef de secţie, în urma unei reclamaţii din 2012.

- Nu a existat nicio legătură între achiziția Ioanei Băsescu şi procurorul Papici, e o mistificare a adevărului.

- Plagiatorul nu se oprește la minciună. Ponta dacă are o bătălie politică să o ducă ca între bărbați, fiica mea Ioana nu este angrenată în politică. Fiica mea nu a utilizat niciun ban cash, s-a făcut tranzacția prin bancă. Plagiatorul Ponta crede că în familia Băsescu cum a văzut el în familia lui politică pe la mătușa Tamara cu traista de un leu, te duci la bancă și depui o jumătate de milion de euro.

- Orice plată prin bancă se evidențiază la Oficiul pentru Spălarea banilor. Totul este transparent și conform legii
Ce-i pot spune lui Ponta, plagiator și mincinos, este: "Ponta, dacă vrei să ai dispute politice vino să discutăm public noi doi, las-o pe fiica mea în pace, iar dacă ai vreo suspiciune în ceea ce o privește fă o plângere la Parchet, dar fa-o cu numele tau, ca sa poti fi reclamat pentru denunt calomnios".

Adrian Rădulescu m-a sfătuit în primul rând pe mine

Adrian Rădulescu în primul rând m-a sfatuit pe mine, l-am intrebat, unde voiaţi să ma duc să discut? Am spus mai demult ca ma intereseaza problema pamantului. Orice cercetare a institutiilor poate arata ca cei 300.000 de euro ai fiicei mele i-a obtinut din munca.

A fost foarte greu să ia creditul. Eu am vrut să iau prima oara creditul, dar puteam lua 150.000 euro. Culpa premierului e la minciuna, eu nu am mintit cand am spus ca nu pot lua creditul, iar fiica mea a putut sa-l ia.

Despre pactul de coabitare

Mai funcţionează pactul de coabitare? Lăsaţi pactul, azi discutăm de atacul nedemn al unui premier care are un titlu ştiinţific dobândit prin plagiat, care minte, care are mii de oameni în stradă, şi care se ocupă de o bătălie mică, cu fiica preşedintelui care nu e angajată politic. Avem Constituţie, avem legi, pentru o problemă personală nu o să întrerup legăturile instituţionale.

Procurorul Papici a fost surprins când l-am sunat. Eu am văzut figura lui acum câteva săptămâni, când se discută schimbarea să abuziva, i-am văzut poza prin ziare, şi am văzut că e tuns zero, dar m-a surprins că e mai tânăr decât credeam. Nu l-am întrebat nimic despre dosar, i-am cerut doar scuze că a fost implicat într-un scandal politic.

Ne despart prea multe. Nu pot fi confundat cu un om care şi-a clădit carierea pe furt intelectual. Un om care a fost un procuror mediocru. Eu am fost un vârf în meseria mea. El a plagiat, iar eu am muncit. El minte, iar eu am curaj să le spun românilor când sunt vremuri grele. Nu am ce să discut, e prea mare diferenţa între noi.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ