Bilanţ de la Poliţia Antifraudă: Amenzi de peste 27 milioane de lei pentru producătorii de panificaţie
Poliţiştii de la Investigarea Fraudelor, cei care anul trecut au efectuat mai multe controale la producătorii de panificaţie, au aplicat peste 60.000 de amenzi în valoare de circa 27 de milioane de lei, informează Poliţia Română.
Poliţia a depistat peste 2.000 de infracţiuni. Totodată, în urma neregulilor constatate a fost suspendată/oprită activitatea la 57 de unităţi de morărit şi panificaţie.
"Până la sfârşitul anului 2013, au fost efectuate aproximativ 158.000 de controale, dintre care 36.088 la societăţi comerciale, 21.105 la persoane fizice şi 100.526 de mijloace de transport. Astfel, au fost depistate aproape 2.000 de infracţiuni şi au fost aplicate peste 63.500 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 27.300.000 de lei', precizează IGPR într-un comunicat, citat de Agerpres.
În cadrul dosarelor penale şi urmare a contravenţiilor aplicate au fost confiscate bunuri în valoare de 30.925.502 lei şi au fost luate măsuri de siguranţă cu privire la 115 mijloace de transport, în valoare de 3.393.234 de lei.
Poliţia Română continuă şi în acest an activităţile de verificare a operaţiunilor cu produse cerealiere şi de panificaţie.
'Urmare a rezultatelor obţinute în cursul anului 2013, şeful Poliţiei Române a dispus continuarea controalele pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor ce se comit în domeniul producerii, prelucrării, depozitării şi comercializării produselor cerealiere şi de panificaţie. Astfel, a fost semnat un nou plan de acţiune, în colaborare cu Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale - Direcţia Generală de Politici Agricole şi Strategii', subliniază IGPR.
În cadrul activităţilor demarate, poliţişti din cadrul structurilor de investigare a fraudelor, ordine publică, poliţie rutieră şi poliţie transporturi ale Inspectoratelor de Poliţie Judeţene, Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi Secţiilor Regionale de Poliţie Transporturi efectuează controale de la producători până la cei care vând produsul finit către populaţie, fiind vizate inclusiv zonele în care se exportă cereale.
Într-o serie de activităţi vor fi angrenaţi şi reprezentanţi ai organismelor de inspecţie şi control din cadrul MADR, ANAF şi ISCTR.
La începutul lunii septembrie 2013, din dispoziţia şefului Poliţiei Române, chestor-şef Petre Tobă, au fost demarate, în toată ţara, controale pentru combaterea evaziunii în domeniul operaţiunilor cu produse cerealiere şi de panificaţie.