Blaga: Pe Ponta îl interesează un popor de asistaţi, că aceştia sunt sigur votanţii lui
Preşedintele PDL, Vasile Blaga, l-a acuzat pe premierul Victor Ponta că nu a respectat în mod conştient promisiunile electorale, pentru că îl interesează ca România să aibă "un popor de asistaţi, care au nevoie de ajutor social", aceştia fiind "sigur votanţii lui".
Vasile Blaga a declarat, joi, la Cluj-Napoca, la Consiliul de Coordonare Judeţean al PDL Cluj, unde Cătălin Predoiu şi Gheorghe Falcă şi-au prezentat proiectele pentru desemnarea candidatului la Preşedinţia României, că nu înţelege ce mai caută PNL în USL, ţinând cont de situaţia actuală, transmite corespondentul MEDIAFAX.
"Cei care ne conduc acum nu şi-au respectat promisiunile electorale, ne conduc cei care fac a doua rectificare în minus. Au tăiat cu totul investiţiile, nici măcar nu le co-finanţează pe cele din fonduri europene, nu asigură primarilor TVA şi se miră că nu au încasări. Au majorat sau înfiinţat numai anul acesta 28 de taxe şi impozite. PSD face conştient lucrul ăsta, Ponta face conştient lucrul ăsta. Pe Ponta îl interesează un popor de asistaţi, care au nevoie de ajutor social, că aceştia sunt sigur votanţii lui. Minunea este cum stă PNL acolo. Pe Antonescu îl înţelegem de ce stă acolo, se visează preşedintele României, se antrenează de patru ani, dar nu va ajunge niciodată la Cotroceni", a spus Blaga.
Vasile Blaga a afirmat că PNL nu va fi condus tot timpul de Crin Antonescu.
"Dreapta românească se poate uni doar în jurul PDL, care este inima ei. Cu o listă puternică, cu un partid puternic, dreapta se va uni. Unitatea dreptei va mai necesita timp. În dreapta sunt două partide puternice, PDL şi PNL, nu tot timpul va fi condus PNL de Antonescu, şi eu cred că în patru-cinci ani, va trebui să se ajungă şi pe dreapta la un mare partid politic şi atunci va exista o contrapondere serioasă la stânga socialistă", a spus Blaga.
Potrivit acestuia, dreapta nu este constituită de un număr mic de intelectuali care vorbesc doct despre valorile dreptei, ci din toţi oamenii cinstiţi, care trăiesc din munca lor, care nu stau cu mâna întinsă la stat şi care vor un stat care să nu îşi bată joc de ei.
La rândul său, prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu, a fost întrebat când vede posibilă unificarea dreptei, înainte sau după europarlamentare.
"PDL este un partid care lucrează nu după ureche, ci după decizii democratice. Or PDL a decis deja că va merge la europarlamentare singur. Să fim profesionişi şi să ne ţinem de decizii, unificarea dreptei este o tactică, obiectivul este victoria dreptei. Să luăm model acele unificări care au reuşit, cum a fost Alianţa DA, să nu greşim, că s-au mai făcut unificări care au tras în jos şi PDL şi pe ceilalţi. Ce vrem, o unificare de dragul unificării sau una care să aducă victoria dreptei? Deocamdată nu văd nimic care s-ar putea prefigura în următoarele luni şi care să schimbe această decizie luată democratic în partid", a spus Predoiu.
El a făcut apel la membrii PDL să nu se lase abătuţi de discuţii inutile în acest moment.
"Dacă ne unificam când aveam 14 la sută în primăvară şi ne duceam în jos în sondaje, ce fel de forţă reieşea? Acum e altceva, deja devenim interesanţi, pentru că am crescut forţa partidului. Principalul obiectiv tactic este întărirea PDL, restul sunt speculaţii politice şi nu are rost să ne pierdem acum timpul. Este un tren care a plecat, care prinde viteză, este trenul PDL. Nu-l opriţi doar ca să vedem dacă sunt şi alţii în jur, că nu se văd deocamdată", a spus Cătălin Predoiu.
Cătălin Predoiu a declarat că una dintre liniile de forţă ale viitorului mandat prezidenţial trebuie să rămână independenţa justiţiei.
"Preşedinţia 2014 va fi una de continuitate şi de inovaţie, de demnitate şi de echilibru, linii de forţă dezvoltate şi iniţiate în mandatele preşedintelui Băsescu şi care trebuie continuate. Independenţa justiţiei este prima din aceste linii de forţă. România nu se poate bucura de prosperitate fără o justiţie independentă. Cred că trebuie continuată reforma statului, proiectul modernizării a fost oprit de o putere a USL care nu are niciun orizont, nicio simţire pentru ţară. Trebuie continuat proiectul de revizuire a Constituţiei, dar nu cum l-a propus Antonescu, ci trebuie dusă până la capăt voinţa poporului, un Parlament cu 300 de parlamentari", a spus Predoiu.