Boloş: Guvernul Ciucă a alocat cei mai mulţi bani europeni pentru dezvoltarea autorităţilor locale

| 31 mai, 16:50

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat vineri, la semnarea finanţării pentru spitalul din Sectorul 6, că pe vremea guvernului Ciucă, când era ministru al fondurilor europene, a fost cea mai mare alocare pentru autorităţile locale din fonduri europene, peste 11 miliarde de euro. El a completat că Guvernul Ciucă a alocat pentru regiunea Bucureşti Ilfov 1,4 miliarde euro, o alocare fără precedent.

 

Ministrul Finanţelor a declarat în cadrul evenimentului că spitalul din sectorul 6 este ”proiectul cu cea mai mare valoare pe care o semnează Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, un contract de împrumut de 72,9 milioane euro.
”În acelaşi timp, o a doua premieră este că garantarea, de data aceasta, o face Comisia Europeană prin programul Invest EU, ceea ce este o premieră absolută pentru România”, a completat Boloş, arătând că ”Ciucu este deschizător de drumuri pentru finanţarea pe care a făcut-o”.
”Toţi antevorbitorii au vorbit despre investiţii. Aceasta este politica PNL, corectă, de dezvoltare a investiţiilor, de susţinere a lor prin orice modalitate. Dacă ceva e remarcabil, o spun cu toată tăria şi convingerea, că pe vremea guvernului Ciucă, când eram membru în guvernul României şi eram ministru al fondurilor europene, cea mai mare alocare pentru dezvoltarea autorităţilor locale din fonduri europene a fost alocată, peste 11 miliarde de euro. Este fără precedent. De aceea, acest lucru este remarcabil în politica unui guvern, pentru că de aici aşteptăm efect multiplicator pe termen lung”, a mai spus el.
Ministrul Finanţelor a subliniat că ”Guvernul Ciucă a alocat pentru regiunea Bucureşti Ilfov 1,4 miliarde euro”.
”Este o alocare fără precedent, în care municipiul Bucureşti, judeţul Ilfov au acces la finanţări printre cele mai însemnate”, a mai declarat Marcel Boloş.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ