Bușoi critică demersurile primarului general Gabriela Firea în privința iluminatului festiv în perioada sărbătorilor pascale
Secretarul general interimar al PNL Cristian Bușoi a criticat, joi, demersurile primarului general Gabriela Firea în privința iluminatului festiv în perioada sărbătorilor pascale și a clădirilor cu risc seismic.
"Toate acțiunile și toată comunicarea Primăriei Generale despre proiectele Bucureștiului arată că doamna primar general Firea este alăturea cu drumul. Se cheltuiesc bani pe aiureli și se găsesc false subiecte care mimează implicarea fără să rezolve nimic concret din marile probleme pe care le are Bucureștiul. Primăria se preocupă să risipească 180.000 euro pentru beculețe de Paște, să înființeze societăți comerciale, să achiziționeze aparate de prevenire a cutremurelor și să curețe afișele de pe clădirile din Magheru și de pe Victoriei", a afirmat Cristian Bușoi, la o conferință de presă.
În opinia lui Bușoi, primarul general tratează superficial problemele Bucureștiului.
"La ce priorități anunță doamna primar general, se înțelege că în mintea sa este o bezna totală când vine vorba de prioritățile orașului. Dacă trebuie neapărat ceva iluminat atunci este nevoie să fie aprinsă lumina din mintea doamnei Firea ca să vadă de ce are nevoie cu adevărat Bucureștiul. Un bun exemplu despre felul superficial în care se tratează problemele Bucureștiului este felul în care a înțeles Primăria Generală și doamna Firea să se ocupe de clădirile cu risc seismic. Ne rugăm ca la curățenia de Paște, când se vor răzui afișele vechi de pe clădirile din Magheru și Victoriei, doamna primar să nu dărâme cu totul clădirile, majoritatea cu gradul I sau II de risc seismic", a mai susținut Bușoi.
El a spus că înființarea unei firme care să se ocupe de clădirile cu risc seismic este "o altă aiureală", la fel cum este și ideea înființării celor 19 societăți comerciale care să conducă Bucureștiul.
În opinia lui Bușoi, este necesară simplificarea legislației pentru consolidarea imobilelor din clasele de risc I si II, reducerea birocrației pentru clădirile din zona protejată a Capitalei, precum și un ajutor pentru persoanele care nu își pot schimba ușor domiciliul pe perioada lucrărilor de consolidare.