Curtea de Apel Bucureşti judecă marţi dosarul privind şantajarea administratorului RCS&RDS
Curtea de Apel București (CAB) judecă marți dosarul în care directorul general al Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, este acuzat de șantajarea administratorului RCS&RDS, Ioan Bendei, potrivit RomâniaTv.net.
Pe 6 noiembrie 2013, magistrații Curţii de Apel București au respins ca nefondată cererea procurorilor anticorupție de impunere a măsurii interdicției de a părăsi țara pentru directorul general al Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, în dosarul privind șantajarea lui Ioan Bendei, scrie Agerpres.
Directorul general Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, și Dan Voiculescu au fost trimiși în judecată pe 1 octombrie 2013 în dosarul privind șantajarea administratorului firmei RCS&RDS.
În același dosar au mai fost deferiți justiției fostul președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală Șerban Pop, Camelia Voiculescu, asociat și administrator al societăților Antena TV Group, Antena 3 și Intact Production, care este și singurul asociat al SC Intact Publishing, George Daniel Matiescu, împuternicit al Intact Publishing, precum și firmele Antena TV Group, Antena 3 și Intact Publishing.
Ei sunt acuzați în legătură cu folosirea instituțiilor media (televiziuni, publicații online și scrise) pentru șantaj cu scopul obținerii de foloase materiale ilicite însemnate.
Potrivit DNA, Sorin Alexandrescu și persoanele juridice Antena TV Group și Intact Publishing sunt acuzați de șantaj, Dan Voiculescu, Camelia Voiculescu, George Daniel Matiescu și SC Antena 3, de complicitate la șantaj, iar fostul șef ANAF, în funcție la data faptelor, Șerban Pop, de folosire în orice mod de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.
În rechizitoriu, procurorii au reținut că, în perioada 16 aprilie — 21 mai 2013, Alexandrescu a exercitat în mod repetat și gradual acte de constrângere asupra unui acționar al unei societăți comerciale (parte vătămată), amenințându-l cu darea în vileag a unor presupuse fapte de corupție, astfel încât să îl determine să urmeze conduita impusă de inculpat.