Călin Nistor este noul procuror-şef adjunct al DNA

| 24 mai, 2013

Președintele României, domnul Traian Băsescu, a semnat vineri, decretul pentru numirea lui Călin Nistor în funcţia de procuror-şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat pozitiv, joi, propunerea ministrului Justiţiei de numire a lui Călin Nistor în funcţia de procuror şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Călin Nistor şi-a prezentat proiectul de management şi apoi a răspuns întrebărilor membrilor Secţiei pentru procurori a CSM.

"În urma analizării proiectului de management prezentat, precum şi audierii candidatului, în temeiul art. 40 lit. h din Legea nr. 317/2004 republicată cu modificările şi completările ulterioare, cu unanimitate de voturi, Secţia pentru procurori a decis acordarea avizului pozitiv. Hotărârea Secţiei pentru procurori a CSM va fi motivată şi transmisă Ministerului Justiţiei în intervalul de timp imediat următor", se arată în comunicatul CSM.

Procurorul Călin Nistor a asigurat interimatul la conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie din 11 martie până în 15 mai, când funcţia a fost preluată de Laura Codruţa Kovesi.
Călin Nistor a fost propus pe 26 aprilie de ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, pentru funcţia de procuror şef adjunct al DNA.
Potrivit dispoziţiilor art. 54 alin. 1 din Legea 303/2004, procurorul şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie este numit de preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcţia de judecător sau procuror, pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.
Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ