Experţii atrag atenţia. Carnea de porc, mai SĂNĂTOASĂ decât carnea roşie şi cea de pui

| 30 dec, 2013

Carnea de porc este preferata românilor în perioada sărbătorilor de iarnă, cu toate că mulţi o privesc cu suspiciune din pricina aşa-ziselor pericole pe care se spune că le comportă.

O adorăm de Crăciun, cu toate că ne-am obişnuit să spunem că este grasă, creşte colesterolul rău, duce la indigestie, obezitate, probleme circulatorii, celulită etc. Experţii atrag atenţia că de multe ori se exagerează în privinţa aşa-ziselor pericole la care ne expunem consumând-o căci, spun aceştia, este mai sănătoasă decât carnea roşie!

Carnea de porc este o altă carne albă, alternativă la carnea de pui, de exemplu. Ba chiar, în funcţie de situaţie, muşchiuleţul de porc poate avea mai puţină grăsime decât pieptul de pui. Desigur, carnea de porc este cu atât mai gustoasă cu cât este mai grasă, însă dacă o selectaţi cu atenţie vă puteţi bucura de savoarea ei fără nici un risc.

Mare atenţie dacă vă plac produsele prefabricate, cum sunt pastrama, sunculiţa etc., cumpărate de la magazine pentru că au o cantitate foarte mare de conservanţi, sodiu, nitraţi şi alte substanţe chimice menite a le menţine mirosul, culoarea şi gustul mult timp şi care cresc riscul de cancer. Limitaţi riscul de îmbolnăvire şi alegeţi doar carnea de porc proasătă, din surse autorizate.

Care sunt cele mai sănătoase opţiuni?

Aşadar, uitaţi de şuncă, pastramă şi alte produse preambalate, bogate în conservanţi şi în grăsimi saturate care cresc nivelul colesterolului şi riscul de îmbolnăvire. Alegeţi carnea proaspătă cu foarte puţină grăsime, muşchiuleţul, cotletul, file-ul, preparaţi-le la grătar şi evitaţi prăjirea în ulei.

Bucăţile de carne de porc atent selecţionate, fără grăsime, sunt bogate în proteine şi vitamine din grupul B (tiamină, niacină, vitaminele B 6 şi B12) care joacă un rol important în funcţionarea sănătoasă a organismului. Să mai reţinem că porcul intră pe lista alimentelor energizante datorită conţinutului nutritiv şi a efectului asupra metabolismului, întrucât menţine senzaţia de saţietate mult timp.

Date nutriţionale

O bucată de muşchiuleţ de porc fără grăsime, de 85 de grame, conţine 96 de calorii, 3 grame de grăsime din care 1 gram de grăsime saturată, 48 mg de colesterol, 18 grame de proteine, 6% fier, 45% tiamină, 30% niacină, 27% vitamina B6 şi 6% vitamina B12. De asemenea, carnea de porc mai conţine zinc şi seleniu.

Prin comparaţie, aceeaşi cantitate de piept de pui conţine 142 de calorii, 3 grame de grăsime din care 1 gram de grăsime saturată, 73 mg colesterol, 27 g de proteine, 5% fier, 4% tiamină, 59% niacină, 26% vitamina B6, 5% vitamina B12. carnea de pui conţine, de asemenea, seleniu.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
01 mar, 2014
R3AP3R01
Ce sa mai mananci?
Toate alimentele din comert sunt modificate...

Intamplator am gasit un joc browser pe net, destul de diversificat, ce iti poate aduce numeroase beneficii financiare, surprinzator totul este cu BANI REALI! Ca tine de altfel, am crezut ca este reclama la un site oarecare. Totusi i-am dat o sansa si am observat, ca este destul de jucat si lumea chiar scoate bani. Oamenii fac retrageri de 50-100 de euro pe zi, au dezvoltat afaceri cu capital de peste 10 mii de euro. Toti banii sunt de la joc, ai dreptul sa muncesti o data pe zi si sa te lupti de 10 ori, dupa aceste activitati vei primii sume de bani ,iar tu le vei investii in propriile afaceri,cum ar fi: fabrici de lactate, sau ziar propriu, unde poti publica articole(care sunt GRATIS pentru a te familiariza cu managementul firmelor),cumpara actiuni,etc. Jocul este un simulator excelent al realitatii. Evident acesta necesita timp(trebuie sa ai rabdare), la inceput bugetul tau va fi in jur de 3-4 lei pe zi. Totusi investind banii progresiv, dupa 2-3 saptamani poti ajunge la sume de 100-200 lei pe zi si tot asa. Tu decizi cand sa iti retragi banii pe card sau prin alte operatiuni bancare.Daca vrei sa incerci jocul, CLICK PE: http://www.marketglory.com/strategygame/R3AP3R01

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ