Catina, un aliat împotriva kilogramelor în plus
Catina are in compozitia sa o multitudine de nutrienti ce au grija de sanatatea dar si de frumusetea noastra. De asemenea catina ne ajuta si la scaparea a catorva kilograme in plus. Catina este cea mai bogata sursa de vitamina C (are de 10 ori mai multa decat portocalele) si contine si de 3 ori mai multa vitamina E decat germenii de grau, de 3 ori mai multa vitamina A decat morcovii si niste enzime ce ne protejeaza organismul.
In plus, catina este cunoscuta si pentru capacitatea de a impiedica cresterea numarului kilogramelor dar si pentru proprietatile antirid sau cele care incetinesc imbatranirea pielii. Iata cateva beneficii:
Catina ajuta la slabit
Este una dintre putinele surse naturale de acizi grasi (omega-7) ce ne ajuta sa ne mentinem greutatea.
Catina incetineste imbatranirea pielii
Catina contine vitaminele A, C si E, iar extrasul de catina reprezinta cea mai recomanda alegere naturala pentru regenerarea pielii. Uleiul de catina este recomandat pentru orice tip de ten si are un efect antirid puternic. Poti aplica acest ulei pe riduri seara, inainte de culcare.
Catina ajuta persoanele care au probleme cu constipatia
Uleiul de catina ne ajuta la reglarea tranzitului intestinal si este recomandat persoanelor ce sufera de constipatie. Dr. Oz sugereaza ca administrarea in fiecare zi a unor capsule ce contine acest tip de ulei este benefica pentru organism.
Catina este buna pentru diferite probleme ale pielii
Pentru ca are in continut ingrediente active, acest ulei de catina va vindeca si arsurile (chiar si cele cauzate de soare), ranile, dermatitele, eczemele, acneea sau herpesul.
Are grija de gingii
Catina protejeaza gingiile si le poti masa cu acest tip de ulei pentru a putea preveni diferite infectii din ale cavitatii bucale.
Cum se face uleiul de catina acasa
-se spala fructele si se apasa usor pentru a absorbi excesul de suc
-se pune catina, ulei de migdale, floarea soarelui sau masline in blender
-acest amestec trebuie lasat intr-un recipient din sticla inchis intr-un loc intunecat si racoros timp de trei saptamani si se va amesteca in compozitie din cand in cand
-dupa trei saptamani vei putea sa alegi uleiul care s-a forma si sa il pastrezi intr-un recipient bine inchis la racoare si intuneric (de preferat intr-o debara).