Caută Antonescu să se alieze cu PDL?
Interesant este că de multe ori aceste nemulțumiri parvin presei dintr-o serie de stenograme ale ședințelor conducerii PNL, ceea ce naște două întrebări: înregistrările sunt „servite” presei, sau în interiorul conducerii liberalilor există o „cârtiță”?
PNL începe să fie un partid tot mai nemulțumit. În fiecare săptămână apar declarații ale unor liberali care nu sunt de acord cu modul în care guvernează cabinetul condus de Victor Ponta, aceștia fiind supărați în special pe relația dintre Parlament și Executiv. Interesant este că de multe ori aceste nemulțumiri parvin presei dintr-o serie de stenograme ale ședințelor conducerii PNL, ceea ce naște două întrebări: înregistrările sunt „servite” presei, sau în interiorul conducerii liberalilor există o „cârtiță”?
Ultimii care s-au alăturat taberei nemulțumiților sunt fostul ministrul Victor Paul Dobre și senatorul liberal Cristian Bodea. Cei doi consideră că Guvernul a transformat Parlamentul într-o mașinărie de ridicat mâna. Bodea, fiind mai plastic, își compară colegii parlamentari cu o cireadă de vite care votează. În același timp, Ludovic Orban nu se dezminte și își demonstrează încă o dată spiritul antiuselist, declarând că PNL ar putea face o alianță cu PDL. Răspunsul lui Antonescu față de aceste smiorcăieli întârzie să apară. Ocupat cu pregătirea campaniei electorale pentru prezidențiale, Antonescu alege să își ignore colegii din PNL, lăsând aceste tensiuni să se acumuleze. Dacă va continua așa, cel mai probabil se va pregăti pentru Cotroceni, la fel cum s-a pregătit Cristi Borcea pentru Champions League.
O altă variantă care merită luată în calcul, este că toate aceste declarații fac parte dintr-o strategie mai amplă, prin care liberalii speră să-și intimideze partenerii de alianță. Sătui să fie văzuți ca fiind în umbra PSD, aceștia caută să-i arate pisica lui Ponta, în speranța că vor primi mai multă atenție din partea social-democraților. Dar dacă varianta lor este o alianță cu PDL, atunci ideea lor e moartă din fașă. Ce fel de alianță ar fi aceasta, între două partide cu mari probleme de disciplină, ai căror lideri sunt contestați în interior de diferite grupări? Una fără succes, cu siguranța, lucru pe care Antonescu nu îl poate accepta.
În momentul de față singura speranță a lui Antonescu să-și atingă visul de a vorbi de la pupitrul Administrației Prezidențiale, în altă calitate decât de președinte interimar, este USL. Dacă USL se dezbină, iar PSD vine cu propriul candidat în cursa pentru președinție, atunci șansele liderului PNL scad simțitor. Acum Antonescu nu are niciun contracandidat veritabil, însă rezultatele sondajelor de opinie nu-l lasă să doarmă liniștit noaptea, având în vedere că există câteva nume deasupra sa în topul încrederii, unul dintre acestea fiind cel al președintelui PSD și actualul premier în funcție, Victor Ponta.
Ar fi cazul ca președintele PNL să gestioneze această furtună într-un pahar cu apă, pentru ca mai târziu, în preajma europarlamentarelor, când tensiunile din cadrul USL vor crește ca urmare a competiției electorale, să nu se confrunte cu un adevărat tsunami, care să-l arunce în preajma lui decembrie 2014 pe o insulă pustie, unde să fie nevoit să se joace singur de-a președintele.
Ştirile orei
Dar daca totusi, descreieratul,istericul, neputinciosul dar fudulul si marlanul neghiob, ajunge cumva sef al statului, nu vom avea nici o scuza. Vom fi, pentru ca il vom fi ales, tinta dispretului, ca natia europeana cea mai natanga. Sa vrei un tembel dezgustator , sef de banda de talhari, sluga a securistilor si care deja s-a dovedit a fi toxic si cu caracter abject , trebuie sa ai creierul bine spalat de haznaua trei, sau teasta goala din start. Treziti-va ! USL ne duce la catastrofa pe noi toti, nu numai pe cei din turma sinucigasa ce-l va vota !