Ce face Klaus Iohannis de Sfânta Maria?
Klaus Iohannis nu poate fi preşedintele tuturor românilor şi asta nu pentru că ar fi etnic german, ci pentru că ignoră una dintre cele mai importante sărbători ale poporului român. Astăzi, 15 august, credincioşii români sărbătoresc Sfânta Maria Mare, un eveniment cu o semnificaţie aparte, care îi uneşte pe creştini, iar Iohannis nu este de găsit.
Candidatul Alianţei Creştin Liberale Klaus Iohannis dezamăgeşte pe zi ce trece. În prag de campanie electorală neamţul este prins cu minciuna. În presă au apărut o serie de fotografii în care maşina lui Iohannis este surprinsă, pe la mijlocul verii, intrând la Vila Lac 3, la reşedinţa lui Băsescu. Primarul Sibiului a negat că s-a văzut cu Preşedintele României şi a mai spus că nu a mai vorbit şi nici nu s-a mai întâlnit cu acesta din 2008. Însă minciuna are picioare scurte. Senatorul PSD Gabriela Firea l-a acuzat pe Iohannis că minte şi a prezentat probe că în perioada 2008-2014 s-a văzut ori a vorbit de cel puţin 3 ori cu Băsescu.
Citeşte şi: Are şi Klaus Iohannis casa lui din Mihăileanu?
De la apariţia în media a dovezilor care atestă că s-a văzut ori a vorbit cu Băsescu, Klaus Iohannis a dispărut şi nu s-a obosit să explice situaţia. Chiar dacă nu are curaj să înfrunte presa, totuşi primarul Sibiului, cel care aspiră la funcţia cea mai înaltă în stat, ar fi putut să ia parte, astăzi, la una dintre cele mai importante sărbători religioase a poporului român: Sfânta Maria Mare. Această sărbătoare nu este un eveniment oarecare, ci unul de o importanţă extraordinară atât pentru credincioşii catolici, cât şi cei ortodocşi.
Citeşte şi: Constatarile unei saptamani de vara
Dacă ar fi fost doar primarul Sibiului şi nu candidat al forţelor de dreapta la alegerile prezidenţiale, lipsa lui Iohannis de la acest eveniment ar fi fost scuzabilă, în contextul în care acesta este de confesiune creștin evanghelic luteran. Pentru această confesiune sărbătoarea de azi nu este aşa de importantă. Însă dacă tu, Klaus Iohannis, vrei să fii preşedintele tuturor românilor trebuie să acorzi importanţa cuvenită unei sărbători extrem de importante pentru creştinii ortodocşi şi catolici. Din păcate, neamţul nu-şi poate depăşi condiţia de simplu primar de municipiu.
Ştirile orei
O consecinţă directă a crizei este că tot mai puţini oameni au încredere în bănci, inclusiv băncile de spéŕmã, arată un sondaj recent. Astfel, un preot inventiv a decis să-şi păstreze spéŕma în sfântul potir, departe de privirile curioase ale credincioşilor sau de eventualele enoriaşe care poftesc la boaşele părintelui.
“Să-mi depun spéŕma la bancă ? Aţi înnebunit ? Nu mi-aş depune nici măcar banii pe care-i obţin prin jupuirea fraierilor care vin să-mi asculte sporovăiala duminicală.” a spus părintele Maricel Pedofileanul. “Ăia de la bancă sunt nişte incapabili, poţi să te trezeşti că îţi pierzi în câteva clipe spéŕma de-o viaţă. Eu fac muncă manuală la fiecare rugăciune, nu vreau să mă trezesc că pleacă vreunul cu toată averea mea într-o valiză.”
Pe de altă parte, există preoţi care aleg să-şi păstreze spéŕma în cădelniţă sau în sticlele cu vin liturgic: “Credincioşii sunt de-a dreptul înnebuniţi după vinul liturgic. Într-adevăr, unii se mai întreabă din când în când de ce are gust bizar şi consistenţă cleioasă, dar le spunem că acest lucru se petrece datorită credinţei noastre bimilenare, vii şi nealterate. Intenţionăm ca în viitorul apropiat să introducem în parohii moaşte marinate în spéŕmã, dar acestea vor fi rezervate enoriaşilor premium, acelora care ne fac reclamă pe net sau postează pe Facebook citate din Arsenie Boca, Ilie Cleopa, Iustin Pârvu şi Petre Ţuţea.”