Ce nu ştiai despre taina BOTEZULUI! Preoţii se feresc să spună ASTA
Cel mai practicat ritual de exorcizare simplu se numeste “Botezul“. Botezul in sine cuprinde si aspectul eliberarii de pacat si de sub influenta celui care l-a instigat, diavolul.
Exorcismul este un ritual religios folosit pentru a scoate demoni sau spirite malefice dintr-o persoana posedata, sau chiar dintr-un anumit obiect. Multe culturi practicau asemenea rituri, inca din cele mai vechi timpuri si inca de inaintea aparitiei crestinismului, scrie descopera.org.
Citeste si: CARE SUNT PREOŢII care ştiu să facă BOTEZUL corect: ce trebuie să aibă la vedere
Cel mai practicat ritual de exorcizare simplu se numeste “Botezul“. Botezul in sine cuprinde si aspectul eliberarii de pacat si de sub influenta celui care l-a instigat, diavolul. Exista si alte practici bisericesti care pot inlaturara influentele nefaste, cum ar fi apa sfiintita si postul, care inca in Biserica primara era legat de izbanda asupra diavolului.
Istoria Botezului
Taina Sfântului Botez a fost instituită de însuşi Mântuitorul, când, înainte de înălţarea Sa la cer, a zis Sfinţilor Apostoli: "Drept aceea, mergând, învăţaţi toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh, învăţându-le să păzească toate câte v-am poruncit vouă, şi iată Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârşitul veacurilor" (Matei 28, 19-20), potrivit ziaruluilumina.ro.
Citeşte şi: TREI ZONE vor supravieţui în urma ASTEROIDULUI care va lovi PĂMÂNTUL. VEZI care sunt şi cum poţi ajunge la el
Una dintre consecinţele imediate ale Botezului este iertarea păcatelor. Prin Botez sunt iertate toate păcatele săvârşite înainte, dacă este vorba de o persoană adultă, dar accentul este pus pe păcatul originar săvârşit de protopărinţii noştri. Până la venirea lui Iisus Hristos toţi oamenii se năşteau, dar şi vieţuiau sub apăsarea păcatului strămoşesc până la sfârşitul zilelor lor. Nu trebuie să uităm că păcatul strămoşesc a avut ca urmări moartea şi izgonirea din Rai. Dar prin venirea Mântuitorului şi prin instituirea Tainei Botezului, fiindu-ne iertat păcatul strămoşesc, ne este redată viaţa şi uşile Raiului sunt din nou deschise, ca oricine crede în Iisus Hristos ca Fiu al lui Dumnezeu adevărat şi se uneşte cu El prin Taina Sfântului Botez să poată dobândi Împărăţia cerurilor.
Citeşte şi: Descoperire ISTORICĂ care schimbă TOT ce ştiam despre limbile vorbite pe Pământ
Ştirile orei
Începând de astăzi, toţi credincioşii care vor ajunge în zona Dealului Mitropoliei din Bucureşti se vor putea închina la racla cu moaştele Sfântului Miel cu O Nară. Aducerea acesteia în România este rezultatul a patru luni de discuţii purtate între reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române şi călugării de la Muntele Athos. Aceştia consideră că efortul le va fi răsplătit pe măsură, mai ales din punct de vedere financiar.
“Mielul cu O Nară alină suferinţele din sufletele celor care cred în puterea sa vindecătoare. Fără sacrificiul suprem al acestuia, n-am fi ajuns să avem o credinţă bimilenară. Sau dacă am fi avut, aceasta n-ar fi fost desăvârşită. Rugămintea pe care o am faţă de credincioşi este ca aceştia să sărute cuviincios mielul şi să reţină faptul că mai întâi pielea trebuie dată înapoi.” a spus purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Iulian Capsache.
Viaţa Sfântului Miel cu O Nară a fost una agitată, care s-a terminat într-un mod nefericit. El a fost prigonit de femei, care îl frecau până când i se făcea rău şi vomita. Spre sfârşitul vieţii sale, acesta a fost prins de câteva păgâne care l-au decalotat şi apoi l-au îngropat. În tradiţia populară se spune că Mielul Mântuitor a înviat intr-a treia zi după fripturi şi s-a ridicat la ceruri, iar ortodocşii consideră că expresia “Credincioşi, să luaţi mielul !” este de bine.
Patriarhul Daniel promite că va continua să aducă în ţară rămăşiţe trupeşti ale câtorva sfinţi în perioada ce urmează: “Dacă se vor îmbulzi şi la următoarele sărbători, credincioşii vor avea câteva surprize foarte plăcute printre care se numără moaştele ciocănitoarei Woody şi mantia cuviosului Superman."