Ce propune Victor Ponta pentru Uniunea Europeană?
Independența energetică a devenit un obiectiv fundamental al Uniunii Europene de când Federația Rusă a ȋnceput să-și ȋncordeze mușchii. Toate statele din UE sunt conștiente că nu este bine să ajungi la mâna rușilor, iar cei mai dependenți de gazul rusesc știu foarte bine acest lucru.
De aceea crearea unei „Uniuni Europene a energiei” trebuie să fie pasul următor, iar poziția de susținere a acestui proiect din partea premierului României Victor Ponta este una corectă.
Federația Rusă practică un joc neortodox cu Uniunea Europeană și vecinii săi, ȋncercând să-și impună punctul de vedere prin anumite artificii. Țările dependente de gazul rusesc simt cel mai bine acest lucru și ȋn fiecare iarnă mare parte a cetățenilor din UE tremură la gândul că Rusia ar putea ȋnceta livrearea de gaze. Semnalul practicării acestui joc a fost dat ȋncă din 2008, ȋn momentul ȋn care Rusia a invadat Georgia. De asemenea, și ȋn contextul conflictului cu Ucraina de anul acesta, Federația Rusă a oprit livrările de gaze către Kiev. Chiar și pentru România livrarea de gaze a fost diminuată de câteva ori ȋn acest an pentru a transmite anumite semnale.
Cum 27% din consumul de gaze naturale este asigurat din Rusia, UE trebuie să caute soluții urgente pentru a-și reduce dependența față de gazul rusesc. Ȋn această toamnă, la Bruxelles, se vorbea de interzicerea exportului de gaze naturale lichefiate și limitarea consumului industrial de gaze naturale ȋn cazul ȋn care Rusia decide să ȋnchidă robinetul către Europa. Iar obiectivul final al UE este independența energetică și soluții ȋn acest sens sunt.
Premierul României Victor Ponta a susținut de foarte multe ori că obiectivul strategic al României este obținerea independenței energetice. Iar pentru țara noastră acest obiectiv este fezabil având ȋn vedere descoperirile făcute ȋn Marea Neagră și, recent, ȋn Buzău. Dar, lucrurile nu sunt așa de simple ȋn contextul ȋn care România este membru al UE și orice aspect negativ asupra Uniunii se răsfrânge și asupra țării noastre. Mai mult, noi trebuie să avem grijă și de Republica Moldova. Ȋn acest sens, propunerea premierului Victor Ponta de a crea „Uniunea Europeană a energiei” este una corectă și de viitor.
Ştirile orei
isi ia medicamentatia regulat
scrie zilnic la gazeta de perete
ulterior,vor fi republicate la Obiectiv.info
Cesiuni creante
Iar pentru ca tambalaul facturarilor sa fie unul deplin, aceeasi suma se regaseste in data de 24.10.2014 in conturile Spitalului de Psihiatrie si pentru Masuri de Siguranta Jebel, explicatiile de la rubrica de credit indicand-o drept „cesiune creanta CFR Marfa”!
sau tu esti idiot
nu Ponta a facut propunerea ci ,eventual a aderat la ea,o sustine,cum de fapt afirmi si tu,mai jos
ce a propus intr-adevar Ponta pentru UE a fost plagiatul
dar acolo nu a fost nici Pop,nici Mang,nici Andronescu,sa-l scape...