Ce salarii uriaşe vor încasa şefii din Vrancea. „Nu obţii performanţă de la un salariat care primeşte 3.000 de lei“
Atât Consiliul Local Focşani, cât şi Consiliul Judeţean Vrancea au aprobat noile salarii pentru funcţionarii din instituţiile proprii şi subordonate.
Aleşii locali din Focşani au aprobat în şedinţa de consiliul local din data de 27 iulie noile salarii pentru funcţionarii din Primărie şi din serviciile publice subordonate. Potrivit noii legi, cel mai mare indemnizaţie o va avea primarul Cristi Misăilă, respectiv 13.050 de lei brut, ceea ce înseamnă o creştere de peste două ori faţă de vechea formulă de plată. La rândul lor, cei doi viceprimari vor fi plătiţi cu suma de 11.600 de lei fiecare. După primar şi viceprimar, de majorare substanţială beneficiază şi secretarul Eduard Corhană, respectiv 9.614 lei.
Foarte aproape de acesta se vor afla ca venituri arhitectul şef, cu 9. 280 de lei, post pe care Primăria Focşani se chinuieşte de aproape un an să găsească o persoană interesată. Acelaşi salariu îl va încasa şi directorul executiv al Primăriei. De asemenea, un şef de serviciu va avea un salariu de 7.975 de lei, iar un şef de birou va beneficia de 6.815 lei. Auditorul Primăriei urmează să primească 5,453 de lei, iar consilierii juridici, în funcţie de gradul profesional, vor avea venituri cuprinse între 2889 şi 5.453 de lei.
Referenţii vor fi retribuiţi tot în funcţie de grade profesionale, plecând de la debutantul care va avea 2.438 de lei şi ajungând la referentul de specialitate cu gradul profesional superior, care va încasa 4.514 lei. Şi pentru funcţionarii cu studii medii au fost aprobate salarii mai mari. Astfel, administratorul Primăriei va încasa lunar 2.980 de lei, un casier-magaziner 2.799 de lei, un portar 2.176 de lei, la fel şi un îngrijitor. Şoferii primăriei vor primi între 2.708 lei şi 2.889 de lei, un muncitor calificat va fi retribuit cu 2.708 lei iar unul necalificat cu 1.986 de lei. ”Faptul că am acordat nişte salarii mai mari directorilor, şefilor de servicii, şefilor de birouri, le-am dat tocmai pentru că le cer, iar oamenilor ca să le ceri trebuie să le dai. Nu obţii performanţă de la un salariat care primeşte 3.000 de lei în contextul în care în mediul privat ar putea obţine pentru un proiect cu fonduri europene de zece ori mai mult. Este o lege votată de Parlamentul României, pe care noi am aplicat-o”, a argumentat primarul Cristi Misăilă (foro) creşterea salariilor.