Ce se întâmplă cu castelul Bran de 1 iunie

| 26 mai, 2014

Copiii se vor bucura, pe 1 iunie, de jocuri medievale, de ateliere de creaţie şi de alte activităţi culturale, specifice vârstei, care vor fi organizate atât în interiorul Castelului Bran, cât şi în Parcul Regal, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului.

Alături de copiii Principesei Ileana, Maria Magdalena Holzhausen, Elisabeth Sandhofer şi Alexandra Baillou, Castelul Bran va deveni un loc exclusiv al celor mici pe 1 iunie.

Ziua Internaţională a Copilului va fi prilej de sărbătoare alături de Ziua Castelului Bran, care sărbătoreşte cinci ani de când a îmbrăcat haine noi. Copiii sunt aşteptaţi să treacă pragul castelului, în regim de gratuitate, în intervalul orar 09.00 - 18.00, pentru a lua parte la petrecerea medievală ce se va desfăşura în Parcul Regal şi care va cuprinde ateliere tematice, turnir, pavilionul medieval, atelier de tir cu arcul, atelier de lupta cu spada şi scutul, atelier de pictură pe sticlă şi pe lemn, atelier de olărit şi ceramică medievală, atelier de păpuşi şi broderie, atelier de spade din lemn şi atelier de jucării din lemn. Cei mai harnici şi pricepuţi dintre copii vor primi cadou produsul finit.

În intervalul orar 11.30 - 12.30, va avea loc lansarea cărţii "De coada cometei", poveste scrisă de regina Maria a României. Ilustraţiile cărţii au fost realizate de elevi ai Liceului de Artă din Sibiu. Şi cum reeditarea celor mai frumoase poveşti scrise de regina Maria trebuie să continue, vizitatorii sunt invitaţi să voteze cele mai frumoase lucrări în cadrul expoziţiei-concurs inspirată de povestirea "Orfana". Picturile au fost realizate de elevi ai Liceului de Artă din Târgu-Mureş. La ora 14.30, cei mici pot urmări, în Parcul Regal, o reprezentaţie a teatrului de păpuşi "Strada" din Braşov.

Castelul Bran, a cărui primă atestare documentară datează din noiembrie 1377, este unul dintre cele mai importante obiective turistice din România. El atrage turişti străini mai ales datorită faptului că este asociat cu numele lui Dracula - faimă ce i se trage de la romanul "Dracula" al lui Bram Stoker.

În 1920, Consiliul orăşenesc Braşov a donat castelul reginei Maria a României, în semn de recunoştinţă faţă de contribuţia ei la înfăptuirea Marii Uniri din 1918. Regina l-a amenajat şi l-a lăsat moştenire fiicei sale, principesa Ileana, sora regelui Carol al II-lea. După expulzarea din ţară a familiei regale, în 1948, Castelul Bran a intrat în proprietatea statului român, fiind abandonat şi devastat. Castelul s-a deschis în 1956, fiind parţial amenajat ca muzeu de istorie şi artă feudală. În 1987, castelul a intrat în restaurare, lucrare terminată în linii mari în 1993.

Castelul Bran este unul dintre cele mai vizitate complexe muzeale din România.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ