Ce spune Tudorel Toader despre OUG pentru amnistie şi graţiere. “Rămân valabile”

| 27 dec, 08:47

Ministrul Justiţiei a fost evaziv când jurnaliştii l-au întrebat despre acest OUG şi i-a trimis la o declaraţie a sa anterioară.

Întrebat de jurnalişti dacă la Ministerul Justiţiei există un draft de Ordonanţă de Urgenţă privind amnistia şi graţiere, Tudorel Toader a răspuns joi dimineaţă: “Am vorbit eu de un draft? V-am spus de foarte multe ori că rămân valabile răspunsurile date.”

Tot ce a am afirmat în precedent e valabil şi astăzi. Dacă nu ţinem minte – şi e în natura umană să uităm – ne documentăm”, i-a mai transmis ministrul jurnalistului care i-a pus întrebarea.

Pe 17 decembrie, Toader declarase: “Lucrăm la un draft, la un proiect de Ordonanță de Urgență pentru modificarea Codului Penal și de Procedură Penală, în acord cu deciziile Curții Constituționale și pentru transpunerea celor două directive: confiscare extinsă la Codul Penal, consolidarea prezumpției de nevinovăție la Procedură Penală. Până la urmă, dacă ne amintim, în august, respectiv în octombrie anul trecut, Ministerul Justiției a finalizat și a transmis la Guvern două proiecte de lege exact cu acest conținut: modificarea Codului Penal în acord cu deciziile Curții – decizii de neconstituționalitate sau interpretative – și confiscare extină. Proiectul de lege a ajuns la Guvern, Guvernul a aprobat, a ajuns în Parlament și, sigur, Parlamentul a dezbătut, a adăugat și alte soluții legislative.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ