Cel mai destept e Cazanciuc

| 12 oct, 2013

Recentele evoluții din scandalul Papici, în care ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, s-a consultat cu Laura Codruța Kovesi, șefa DNA și a revenit asupra propunerii numirii procurorilor Iuliana Bendeac și Viorel Cerbu, dovedesc nu numai că, precum în înțelepciunea populară, cel mai deștept cedează.

Pur și simplu, dacă a existat o agendă a liderilor USL, respectiv a premierului Victor Ponta în acest caz, aceasta pare legată de atragerea adversarilor într-o ambuscadă politică din care aceștia nu mai pot ieși fără prejudicii de imagine pe termen lung.

Încrâncenarea cu care toți oamenii președintelui au lăsat absolut orice principii și au argumentat dea curmezișul unei legi clare, aflate în vigoare, nu a făcut decât să atragă atenția că, iată, avem o zonă sau mai multe unde aceste cercuri și forțe politice au niște interese să mențină anumiți oameni în funcții orice ar fi.

Dacă acești pioni politici au fost plantați ici-colo și ”uitați” cu intenție în spatele frontului electoral care a trecut peste ei în vara anului trecut, tot ce au reușit cei care au sărit isterizați să-l ”protejeze” pe ”magistratul martir Papici”, care fie vorba între noi chiar nu a pățit absolut nimic, a fost să-și deconspire strategia care se bazează, după cum se înțelege, pe ”lunetiști” disimulați în peisaj, în fond oameni menținuți artificial pe funcții prin delegări repetate.

Sub o formă sau alta, dacă ne încăpățânăm să privim situația ca o confruntare între oamenii lui Băsescu și USL, cei din urmă au reușit să aducă discuția exact unde probabil și-au dorit de la bun început. Ministrul Cazanciuc a dovedit prin noile propuneri că nu are nimic de ascuns și că nu se cramponează de anumite personaje ci de dreptul său legal de a propune numirile.

În plus, consultarea cu Kovesi transmite un mesaj subtil: dacă vreți tocmeli și aveți interese pentru anumiți oameni în anumite funcții, pregătiți-vă de ”consultări” transparente, la lumina zilei și cu știrea opiniei publice. Cu alte cuvinte, s-a cam terminat cu sforăriile și ”înțelegerile amiabile” dubioase, făcute pe șest.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
12 oct, 2013
mos teaca
mirare
Bre, tinere, nu ti se face rau de-atita pupat sosete de sefi? Chiar fiecare opinie trebuie sa fei siropoasa pina la greata? Ia, bre, o pauza , odihneste neuronal si indreapta nitel spatele. O sa imbatrinesti girbovit de atita servilism, inainte de vreme...
12 oct, 2013
cantautor
ce aveti personal cu ziaristul(?)va priveste...
dar,se pare ca s-a nascut garbosit si ce face acum il ajuta....

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ