Cerealele integrale, marele secret al unei diete sănătoase
Cerealele, si in special cele integrale, reprezinta o parte esentiala a unei diete sanatoase. Toate tipurile de cereale sunt surse de carbohidrati complecsi, iar unele – de vitamine si minerale. De asemenea, cerealele au un continut scazut de grasimi. Toate acestea fac din cereale o alegere perfecta pentru alimentatia ta, scrie www.curademiere.ro.
Cerealele integrale sunt cele nerafinate si care nu au fost procesate. Ele reprezinta o sursa mai buna de fibre si alti nutrienti importanti, incluzand aici proteine, vitamina B, antioxidanti si minerale (fier, zinc, cupru, magneziu, seleniu, potasiu). Aceasta abundenta de substante nutritive este si motivul pentru care cerealele integrale au multiple beneficii pentru organismul.
Studiile au aratat ca ele reduc riscul de cancer – fie ca vorbim de cancerul de stomac, colon, vezica, bucal sau ovarian. De asemenea, consumate zilnic, cerealele integrale contribuie la scaderea cu pana la 30% a riscul de afectiuni cardiovasculare. Mai mult, cerealele integrale combat diabetul si regleaza sistemul digestiv (inclusiv tranzitul intestinal, prevenind aparitia constipatiei). Pentru multe persoane, cerealele integrale reprezinta cea mai buna sursa de fibre din dieta. Pe de alta parte, suplimentele alimentare nu ofera cantitati atat de mari de fibre precum cerealele integrale. Totusi, in cazul in care nu beneficiezi de macar 25 de grame de fibre pe zi, aceste suplimente iti pot fi de ajutor.
Cum sa introduci mai multe cereale integrale in alimentatia ta
Multe lumea pleaca de la preconceptia ca cerealele integrale au un gust fad si ca, de aceea, nu pot fi integrate cu succes in dieta zilnica. De fapt, a invata sa te bucuri de cereale integrale este o chestiune de gust si de obisnuinta.
Citeşte mai departe AICI.