Tudose REFUZĂ DEMITEREA şefului Poliţiei Române, după ce Carmen Dan îi ceruse expres acest lucru

| 10 ian, 12:46

Premierul Mihai Tudose a refuzat cererea ministrului de Interne, Carmen Dan, de a-l demite pe şeful Poliţiei Române, Bogdan Despescu. Premierul a avut o discuţie în cursul dimineţii, la Guvern, cu Despescu.

Premierul Mihai Tudose, declaraţii la începutul şedinţei de Guvern:

- Fac un anunţ mult aşteptat: Am avut o discuţie cu Bogdan Despescu, mi-a prezentat raportul, am înţeles de pe surse că noua propunere şi-a declinat intenţia de a prelua funcţia. L-am rugat pee domnul despescu să-mi prezinte într-o săptămână concluziile sale

Conflictul din PSD se mută în Guvern. Mihai Tudose a pus-o în aşteptare pe Carmen Dan, ministrul de Interne apropiat lui Liviu Dragnea, amânând semnarea deciziei de demitere a Şefului Poliţiei Române, Bogdan Despescu, după scandalul poliţistului pedofil. Chiar dacă a avut o discuţie cu Dan, confirmată chiar de aceasta, premierul vrea să audă ce are de zis şi Despescu, înainte de a lua o decizie.

 

În fapt, şeful Poliţiei Române a fost deja la Guvern, acolo unde a discutat cu premierul, care urmează să decidă dacă semnează demiterea lui Bogdan Despescu, aşa cum a cerut Carmen Dan.

Ministrul de Interne Carmen Dan a declarat marţi că l-a informat pe şeful Executivului, Mihai Tudose, că va propune demiterea şefului Poliţiei Române, în contextul în care premierul a amânat semnarea documentului şi se va întâlni miercuri cu Bogdan Despescu.

"L-am informat pe premier despre decizia de a propune schimbarea şefului Poliţiei Române. Ulterior am prezentat deciziile public. Noi suntem în aşteptarea deciziei premierului. Deciziile premierului îi aparţin în exclusivitate", a declarat ministrul de Interne Carmen Dan, la Antena 3.

Întrebată dacă este reală informaţia apărută în spaţiul public, potrivit căreia Tudose i-ar fi spus să nu trimită propunerea pentru că nu o va semna, Carmen Dan a evitat răspunsul, dar nu a negat un asemenea dialog.

"Eu am motivat decizia mea. Sper să conteze.Nu mi-a spus în mod expres că ar conta, nici nu i-am cerut. I-am spus că fac aceste propuneri şi dânsul e liber să ia ce decizii vrea", a mai spus Ministrul de Interne.

Carmen Dan a declarat că a fost informată oficial de şeful poliţiei Române că agresoul pedofil este poliţist în cursul zilei de luni, la ora 11.25, "în timp ce pe ecrane rula informaţia că agresorul minorilor e poliţist".

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a anunţat, marţi, că a transmis premierului solicitarea de a îl demite pe şeful Poliţiei Române, Bogdan Despescu. Cauza, explicaţiile lacunare privind menţinerea în sistem a poliţistului suspectat de pedofilie.

"Am transmis premierului propunerea de schimbare din funcţie a şefului Poliţiei Române", a declarat Carmen Dan.

În locul chestorului Bogdan Despescu ar urma să fie împuternicit Cătălin Ioniţă, actualul şef al Direcţiei Generale Anticorupţie.

"Am constatat că niciun şef al acestui agent nu a înţeles să îşi asume vreo responsabilitate şi că acesta a fost menţinut în Poliţie. Am aflat că testările nu sunt relevenate şi se impune modifcarea bateriilor. Atâţia ani cu lasă că merge şi aşa au făcut să fie în sistem oameni care au devieri comportamentale", a mai spus ministrul.

Ministrul de Interne a precizat că agentul cercetat era încadrat ca fiind agent operativ, dar era folosit ca şofer de unul dintre şefii din Brigada Rutieră, ultima amendă dată de acesta fiind în luna decembrie a anului trecut.

De asemenea, Carmen Dan susţine că a fost informată cu întârziere despre cazul privind agresiunea asupra celor doi minori.

"Din explicaţii a lipsit răspunsul la o întrebare esenţiala şi aceasta era cum de nimeni din cei care aveau atribuţii de cunoaştere a poliţistului nu a ştiut de aceste devieri comportamentale ale acestuia", a mai spus Carmen Dan.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ