Cineva să îi oprească pe miniștrii liberali să mai gafeze
La capitolul gafe ale miniștrilor liberali mai putem aminti criticile lui Daniel Barbu la adresa cancelarului Angela Merkel, declarațiile belicoase ale lui Stroe la adresa Germaniei, încurcătura produsă de ministerul condus de Chițoiu legat de scandalul impozitarii salariilor compensatorii, ieșirile publice ale lui Vosganian, care minimiza întreaga activitate a Guvernului, după ce nu a mai făcut parte din Executiv.
Gafă după gafă, miniștrii liberali din Guvernul Ponta vor intra în analele istoriei nu datorită performanțelor din cadrul ministerelor pe care le conduc, ci din cauza ieșirilor inoportune în spațiul public. Încă de la preluarea puterii de către USL, miniștrii liberali au încercat să aducă, prin contrabandă, în Guvernul Ponta indisciplina tradițională caracteristică liberalilor. Din acest motiv, a existat o perioadăde timp de acomodare a razvrătiților liberali la organizarea riguroasă impusă de colegii de alianță. Cu toate acestea, miniștrilor liberali le mai scapă câte o declarație inadecvată, mai ales prin prisma funcției pe care o dețin.
Ultima gafă vine din partea lui Daniel Barbu, ministrul Culturii, care s-a declarat nemulțumit de faptul că jumătate din bugetul ministerului se atribuie programului naţional de prevenire şi combatere a infectării cu HIV: “Bugetul, programul naţional pentru prevenirea şi tratarea HIV/SIDA este jumătate ca buget din toate programele Ministerului Culturii. Deci, ai Ministerul Culturii şi programul naţional de combatere şi tratament HIV/SIDA. Jumătate. Unu la doi. După părerea mea, nu suntem în Africa de Sud. Nu sunt milioane de concetăţeni afectaţi de acest hidos flagel al epocii noastre. Personal, nu înţeleg”.
Prin această declarație, Daniel Barbu, care până în acest moment nu s-a afirmat în cadrul guvernării decât prin asemenea gafe, a reușit să scadă și mai mult în ochii românilor. Mai mult decât atât, ministrul liberal și-a pus în cap Uniunea Națională a Organizațiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA), care pe bună dreptatea dorește capul lui Barbu, motiv pentru care a fost sesizat și Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) cu privire la declarațiile făcute de ministru.
La capitolul gafe ale miniștrilor liberali mai putem aminti criticile lui Daniel Barbu la adresa cancelarului Angela Merkel, declarațiile belicoase ale lui Stroe la adresa Germaniei, încurcătura produsă de ministerul condus de Chițoiu legat de scandalul impozitarii salariilor compensatorii, ieșirile publice ale lui Vosganian, care minimiza întreaga activitate a Guvernului, după ce nu a mai făcut parte din Executiv.
Nedisciplinați, liberalii consideră că cei vocali sunt în fapt cei care reușesc să-și impună punctul de vedere în spațiul public. Veniți din ograda PNL și obișnuiți cu modul dezorganizat de a acționa din cadrul partidului, aceștia au probleme grave de comportament, fără să realizeze că imaginea Guvernul are de suferit din această cauză.
Ştirile orei
Omul ăsta e profesor? N-am văzut în viața mea un profesor care să umble în halul ăsta. N-are pic de respect de sine.
ai dreptate,cineva sa ii opreasca...
justitia...
lasati-o in pace..
Deputatul PSD de Constanţa, Nicolae Vasilescu, a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu executare! Cum cerea parlamentarul şpăgile: „Să vină Moş Crăciun şi la noi!”
Autor: Ionel Stoica
Completul de cinci judecători ai Curţii Supreme a decis aseară condamnarea definitivă a deputatului PSD de Constanţa Nicolae Vasilescu la doi ani de închisoare pentru trafic de influenţă. Cei doi complici ai săi au primit câte doi şi jumătate de închisoare cu executare.
Sentinţele:
Nicolae Vasilescu: 2 ani de închisoare pentru trafic de influenţă.
Potrivit votului electronica din Camera Deputatilor, Nicolae Vasilescu a votat "pentru" superimunitatea parlamentarilor.
Iniţial fost achitat ...
Parlamentarii si ministrii liberali(in proportie covarsitoare)au votat..
Deci n-au gafat in relatia cu PSD-ul...
Prostiile spuse de un ministru sunt infinit mai putin importante decat privilegiile acordate unei caste..
"În acest context, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât, cu majoritate de voturi, transmiterea către Parlamentul României a unui punct de vedere instituţional ce argumentează lipsa de fundamentare şi oportunitate a propunerilor legislative recent formulate/promovate de Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi a Camerei Deputaţilor.
CONSILIUL SUPERIOR AL MAGISTRATURII
BIROUL DE INFORMARE PUBLICĂ ŞI RELAŢII CU MASS MEDIA