Ciolacu, despre votul în Parlament pe impozitarea pensiilor: Testăm grupurile PSD şi PNL cât de unite sunt

| 02 sep, 18:16

Ridicarea pragului de impozitare a pensiilor va intra sigur în vigoare de la 1 octombrie, a declarat, luni, premierul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, precizând că este vorba şi despre un test cu privire la unitatea grupurilor parlamentare ale PSD şi PNL.

 

Întrebat la Parlament de ce coaliţia de guvernare a decis să majoreze plafonul de impozitare a pensiilor la 3.000 de lei printr-un proiect de lege şi nu prin ordonanţă de urgenţă, Ciolacu a răspuns: "Cred că am vrut să testăm grupurile parlamentare cât de unite sunt, ale PSD şi PNL, şi sunt convins că vor face faţă grupurile parlamentare la această provocare".
El a dat asigurări că măsurile "vor fi în vigoare", amintind că rămâne la dispoziţie şi instrumentul ordonanţei de urgenţă.
"Vor fi în vigoare, instrumentul ordonanţei rămâne. Există şi această variantă. Cu alte cuvinte, de la 1 octombrie se va modifica cu certitudine pragul de impozitare", a precizat premierul.
Luni, în debutul şedinţei de guvern, premierul Marcel Ciolacu a subliniat că nu vor fi anulate deciziile de recalculare în urma cărora pensiile au fost majorate. A precizat, de asemenea, că Guvernul pregăteşte un mecanism de compensare în cazul pensionarilor nevăzători şi cu dizabilităţi.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ