Ciorbea s-a întâlnit cu câțiva protestatari, nemulțumiți de Fondul Suveran: ”A încercat să ne păcălească”

| 26 noi, 17:14

Avocatul Poporului s-a întâlnit luni cu un grup de protestatari, după ce aceștia au organizat o manifestație în fața sediului instituției.

Potrivit unui comunicat al Avocatului Poporului, protestatarii s-au arătat nemulțumiți, între altele, de faptul că nu au fost puse în practică rezultatele referendumului din 2009, care prevedeau trecerea la Parlament Unicameral și reducerea la 300 a numărului de parlamentari.

Victor Ciorbea a precizat că va fi analizat acest subiect, iar în cazul în care vor fi constatate aspecte care ar putea fi semnalate Parlamentului, ar putea fi elaborat un Raport Special în acest sens.

Evenimentele violente din 10 august 2018, din Piața Victoriei, s-au aflat și ele pe agenda discuțiilor, Ciorbea afirmând că instituția ar fi dorit să se sesizeze din oficiu, însă Avocatul Poporului nu mai avea competențe, odată cu declanșarea anchetei de către Parchetul General.

Recentele ordonanțe de urgență emise de Guvern, respectiv OUG nr. 92/2018 pentru modificarea și completarea unor acte normative în domeniul justiției și Ordonanța de urgență privind reglementarea unor măsuri privind cadrul general aplicabil unui fond suveran de dezvoltare și investiții, au constituit și ele subiect de discuție.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ