Cîrstoiu reafirmă că este supus ”unei masive campanii de manipulare şi dezinformare”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu, reafirmă, într-o postare pe Facebook, că este supus ”unei masive campanii de manipulare şi dezinformare”.
El prezintă un fragment dintr-o conversaţie pe WhatsApp cu un pacient, susţinând că aceasta demonstrează că pacienţii nu erau direcţionaţi către clinica privată Anemona, ceea ce, în opinia sa, contrazice investigaţia jurnalistică din care rezulta că pacienţii săi erau trimişi la clinica privată. Cîrstoiu nu precizează la care dintre cele patru cazuri prezentate de jurnalişti se referă, menţionând doar ”acel pacient”.
Patru pacienţi au povestit pentru HotNews.ro cum au ajuns să plătească sume de sute şi de mii de lei la clinica Anemona. Doi dintre ei se operaseră la Spitalul Universitar la dr. Cătălin Cîrstoiu, iar schimbarea locului de tratament de la stat la privat s-a făcut prin mesaje de la rezidenţi. Un altul îl căutase pe medic la stat şi a fost îndrumat la privat, tot prin mesaje, pentru un consult la Anemona. Toţi patru mărturisesc că, ajunşi la Anemona, au fost consultaţi sau trataţi de dr. Cătălin Cîrstoiu. Ei au oferit redacţiei mesajele şi documentele de plată, a relatat Hotnews.ro, care a prezentat mai multe conversaţii pe WhatsApp din perioada februarie 2022 - octombrie 2023.
”Pentru a înţelege de ce afirm că sunt supus unei masive campanii de manipulare şi dezinformare din partea Hotnews, vă prezint din celebra conversaţie, aparent incriminatorie, un fragment pe care l-au ascuns deliberat. Acest fragment dovedeşte exact opusul a ceea ce susţinea articolul, în mod mincinos şi mârşav. Acel pacient nu doar că nu a fost direcţionat la vreo clinică privată pentru consultaţii, ci exact opusul, a fost trimis la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti. Am obturat pasajele legate de diagnostic si nume, din motive lesne de înţeles”, a scris Cîrstoiu joi pe Facebook.
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat joi, în contextul acuzaţiilor care i se aduc medicului Cătălin Cîrstoiu, că ar trebui făcută o declaraţie pe proprie răspundere a medicilor care lucrează în instituţiile publice, că nu direcţionează pacienţi la privat şi trebuie stabilite şi nişte sancţiuni care să poată să fie aplicabile. El a mai spus, despre legalitatea ca un medic să pună parafa pe un document al unei clinici la care nu este angajat, că trebuie să întrebăm la Colegiul Medicilor dar că, în principiu, un medic care are dreptul de libera practică poate să parafeze un document, însă e nevoie de o precizare în numele cărei instituţii parafează documentul medical respectiv. Afirmaţiile ministrului sunt făcute în contextul în care medicul Cătălin Cîrstoiu, manager al Spitalului Universitar şi candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, este acuzat că a trimis pacienţi la clinica privată a soţiei sale şi că a acordat consultaţii la acea clinică, ceea ce il plasează în stituaţie de incompatibilitate.
Premierul şi liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, întrebat dacă ia în calcul retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu de la Primăria Capitalei, că nu a avut o astfel de discuţie cu preşedintele PNL Nicolae Ciucă şi nici cu Cîrstoiu, sau vreo discuţie de a veni cu alt candidat. Acesta a mai spus că primul pas ar fi ca medicul Cîrstoiu să organizeze o conferinţă de presă în care să răspundă acuzaţiilor care i se aduc. „Domnul Cîrstoiu nu este trimis în judecată. Nimeni nu a trimis un organ de cercetare penală, ceva în ceea ce îl priveşte pe domnul Cîrstoiu”, a mai punctat Ciolacu.
Tag-uri:
loading...
Ştirile orei
Comentarii
Adauga un comentariu nou
ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ
x