Ciucă, despre creşterea pensiilor şi a salariului minim de la 1 ianuarie 2023: ”Susțin aceste măsuri!”
Premierul Nicolae Ciucă a declarat că, atât el cât şi PNL, susţin creşterea pensiilor şi salariilor de la 1 ianuarie 2023. El a precizat că trebuie făcute o serie de calcule, însă există o decizie a CE prin care 10% din fondurile de coeziune, pe exerciţiul financiar 2014-2020, pot fi folosite pentru a lua aceste măsuri.
„Avem nevoie ca, pe baza bugetului şi acestor fonduri care vin de la UE, să facem modificările necesare, să vedem în ce fel putem sprijini bugetul cu aceşti bani şi ce bani ne rămân pentru a putea să ne ducem în creşterea pensiilor cu 15%, dacă se poate cu mai mult de 15%, şi cu salariului minim la 3.000 lei. Este o cifră pe care am discutat-o şi o susţin cu toată puterea mea, dar avem nevoie de concreteţea bugetului pe masă”, a mai precizat şeful Executivului.
„Pentru fiecare dintre ele am spus, de la finele lunii septembrie, că trebuie să avem cifre concrete legate de proiecţia bugetului pe anul 2023 şi să identificăm foarte clar şi transparent pentru toată lumea care e bugetul din care putem să facem măriri de pensii şi salarii. Sunt un susţinător, inclusiv PNL e un susţinător al creşterii pensiilor şi salariilor. Vedem foarte clar care este evoluţia inflaţiei. Este deja o temere care este prezentată, inclusiv aici în zona euro inflaţia a ajuns la 9,9% şi nu putem să lăsăm cetăţenii, nu putem să lăsăm pensionarii să resimtă povara a tot ceea ce înseamnă efectele creşterii inflaţiei”, a afirmat Nicolae Ciucă, întrebat la finalul vizitei de joi de la Bruxelles, dacă măsurile anunţate pentru anul viitor privind plafonarea prelungirii preţurilor la energie şi creşterea salariului minim la 3.000 lei vor rămâne doar la nivel de promisiuni sau au fost făcute nişte calcule privind impactul bugetar şi sustenabilitatea finaciară a acestor măsuri.
Premierul a adăugat că există o decizie a Comisiei Europene prin care 10% din fondurile de coeziune, pe cadrul financiar 2014-2020, pot fi utilizate pentru a sprijini persoanele vulnerabile, combate sărăcia energetică, pentru a susţine IMM şi a asigura locuri de muncă.
„Ca atare, ca să legăm şi de subiectul ordonanţei cu energia, avem pe masă o decizie a Comisiei Europene prin care 10% din fondurile de coeziune pe cadrul 2014-2020, pot fi folosite astfel încât să se combată sărăcia energetică, să fie sprijinite persoanele vulnerabile, să fie sprijinite întreprinderile mici şi mijlocii, să se asigure locuri de muncă. Avem nevoie ca, pe baza bugetului şi acestor fonduri care vin de la UE, să facem modificările necesare, să vedem în ce fel putem sprijini bugetul cu aceşti bani şi ce bani ne rămân pentru a putea să ne ducem în creşterea pensiilor cu 15%, dacă se poate cu mai mult de 15%, şi cu salariului minim la 3.000 lei. Este o cifră pe care am discutat-o şi o susţin cu toată puterea mea, dar avem nevoie de concreteţea bugetului pe masă”, a conchis Ciucă.
Tag-uri:
loading...
Ştirile orei
Comentarii
Adauga un comentariu nou
ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ
x