Ciuhandu, despre ancheta DNA care îl vizează: „Persoana mea este defăimată în mod nedrept”

| 20 feb, 10:45

Fostul primar al Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, anunţat vineri că este suspect în dosarul care vizează vânzarea ilegală a aproximativ 1.000 de locuinţe din Timişoara, a emis un comunicat de presă în care îşi susţine nevinovăţia. Ciuhandu susţine că a fost înştiinţat cu privire la 61 de contracte semnate de el, în perioada 2000 – 2008.

Printr-un comunicat de presă dat publicităţii luni dimineaţa, fostul primar al Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, susţine procurorii DNA i-au comunicat, cu ocazia audierii de vineri, faptul că se fac cercetări pentru 61 de contracte de vânzare-cumpărare semnate de Ciuhandu în perioada 2000-2008, în calitate de primar al Municipiului Timişoara. „Menţionez că în timpul mandatelor de primar al Municipiului Timişoara am semnat, în calitate de şef al instituţiei, zeci de mii de acte administrative – acte care au fost întotdeauna întocmite şi verificate de departamentele de specialitate din cadrul Primăriei, aşa cum prevede legea şi cum este şi firesc, dat fiind volumul însemnat de documente emise de o autoritate publică cu semnătura primarului”, susţine Gheorghe Ciuhandu.

Potrivit fostului edil, cele 61 de contracte „au fost semnate mai întâi de funcţionari din cadrul Direcţiei de Patrimoniu, Serviciului Juridic, Direcţiei Economice, iar unele şi de viceprimarul de resort”. „Este procedura uzuală, ţinând cont de faptul că primarul nu are competenţe juridice şi nici sarcina de a verifica documentele care stau la baza încheierii unor astfel de contracte. Mai mult decât atât, instituţiile statului care au efectuat controale periodice în Primăria Municipiului Timişoara nu au semnalat în tot acest răstimp neregului cu privire la contractele respective”, a mai spus Ciuhandu. Fostul primar a mai spus că cele mai multe dintre cele 61 de contracte semnate de el nu sunt amplasate în zona centrală a oraşului, iar beneficiarii nu sunt, după cunoştinţa sa, „persoane influente în mediul social din Timişoara”. „Cele 61 de imobile se constituie din: 31 de locuinţe cu o cameră;  21 de locuinţe cu 2 camere; 6 locuinţe cu 3 camere; 2 locuinţe cu 4 camere; o anexă ce cuprinde două magazii. În cazul unora dintre imobilele cuprinse în această listă nici măcar nu este vorba de apartament în întregime, ci doar de o cotă-parte din el”, a mai spus fostul edil.

Ciuhandu a declarat că a ţinut să facă aceste precizări „ca răspuns la modul exagerat şi tendenţios în care a fost şi este mediatizată această anchetă, cu speranţa de a putea arăta care este, de fapt, adevărul”. „Doresc să afirm că sunt complet nevinovat şi să îmi exprim regretul cu privire la modul nedrept în care este defăimată persoana mea. Consider că actuala legislaţie penală cu privire la abuzul în serviciu permite trimiterea în judecată şi chiar şi condamnarea unor persoane nevinovate, care nu au săvârşit acte de corupţie, ci doar şi-au îndeplinit atribuţiunile de serviciu. Această legislaţie incertă şi modul subiectiv în care ea este aplicată, de altfel, a condus la blocarea bunului mers al administraţiei publice locale, funcţionarii publici preferând să nu mai semneze nici un act de teamă de a nu fi acuzaţi ulterior de abuz în serviciu, aspect extrem de grav şi cu efecte negative greu de estimat asupra dezvoltării comunităţilor locale”, a mai transmis Ciuhandu. 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ