CM 2014: Argentina, calificată în finală după 4-2 la loviturile de departajare cu Olanda

| 10 iul, 2014

CM 2014. Echipa Argentinei s-a calificat în finala Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia (12 iulie - 13 iulie) după ce a învins Olanda cu scorul de 4-2 la loviturile de departajare, miercuri, pe ''Arena Corinthians'' din Sao Paulo, în semifinale. După cele 120 de minute cele două formaţii au fost la egalitate, 0-0.

CM 2014. Argentina va întâlni Germania pentru a treia oară în finala Cupei Mondiale, duminică, de la ora 22,00 (ora României), pe ''Maracana'' din Rio de Janeiro. În 1986, în Mexic, Argentina a câştigat al doilea său titlu mondial, după 3-2 în finala cu Germania. Nationalmannschaft cucerea al treilea său titlu mondial în 1990, în Italia, după 1-0 cu Argentina în finală.

Portarul Sergio Romero a fost eroul Argentinei în semifinala cu Olanda, reuşind să apere şuturile lui Vlaar şi Sneijder.

Cu Nigel De Jong, refăcut remarcabil, după ce fusese anunţat ca indisponibil pentru restul turneului, Olanda a început în defensivă. Argentina a dominat jocul, dar prima oportunitate a revenit batavilor, în minutul 13, şutul lui Sneijder ocolind poarta, transmite Agerpres.

Peste doar două minute, Argentina a beneficiat de prima situaţie notabilă (15), dar Cillessen a reţinut lovitura liberă bătută de Messi de la circa 22 de metri. Sud-americanii au creat pericol şi în minutul 24, la un corner, când Garay a reluat cu capul din 5 metri, peste poartă, fiind blocat de Vlaar.

Cele două formaţii au făcut un joc destul de compact, nu s-au expus prea mult, fiind preocupate în primul rând să nu primească gol.

Echipa lui Sabella a fost mai prezentă în joc, însă nu a mai reuşit să îşi creeze alte ocazii, dar au avut ceva emoţii în minutul 28, când Mascherano a dat cap în cap cu Wijnaldum şi a suferit o uşoară comoţie, dar a revenit în joc după ce a primit îngrijiri.

Nici în repriza secundă cele două echipe nu s-au mişcat mult mai bine, anihilându-se reciproc. Argentina şi-a creat o situaţie interesantă în minutul 58, când Lavezzi a centrat pentru Higuain, dar vârful lui Napoli nu a putut controla balonul, fiind blocat de De Vrij. Elocvent este faptul că după 70 de minute de joc cele două echipe trimiseseră doar un şut pe poartă (Messi, 15).

Argentina a ratat cea mai mare ocazie în minutul 75, când Higuain a reluat la colţul scurt, dar în afara porţii, centrarea lui Perez. Rojo (84) l-a testat de la distanţă pe Cillessen, dar goalkeeperul ''portocalei mecanice'' a reţinut în doi timpi.

Olanda, care nu a tras deloc pe poartă în cele 90 de minute, a fost aproape să dea lovitura în ultimele secunde ale timpului regulamentar, când Robben a fost blocat in extremis de Mascherano. În prelungiri, acelaşi Robben l-a testat pe Romero cu un şut de la distanţă, fără probleme pentru portarul argentinian (99). Palacio (115) a irosit o şansă bună pentru echipa ''Albiceleste'', trimiţând slab cu capul pentru Cillessen. Rodriguez (117) a ameninţat şi el poarta olandeză, dar a reluat modest centrarea lui Messi. Olanda a ratat ultima oportunitate (120), prin Kuyt, al cărui şut a fost blocat de Demichelis.

La loviturile de departajare, Messi, Garay, Aguero şi Maxi Rodriguez au marcat pentru Argentina, Robben şi Kuyt pentru Olanda, ratând Vlaar şi Sneijder.

Argentina va lupta pentru al treilea său titlu mondial, după cele din 1978 (3-1 cu Olanda, în prelungiri), şi 1986 (3-2 cu Germania), având şi o finală pierdută, în 1990, în faţa Germaniei. Olanda rămâne cu cele trei finale pierdute, în 1974, 1978 şi 2010.

Argentina şi Olanda s-au mai întâlnit de patru ori la Cupa Mondială, ''batavii'' câştigând de două ori, Argentina o dată, iar un meci s-a încheiat la egalitate. În total, Olanda şi Argentina au fost adversare în opt partide, Olanda învingând în patru, iar Argentina în unul singur (1978), alte trei încheindu-se nedecis. La Cupa Mondială, în 1974, Olanda a surclasat Argentina cu 4-0, în faza a doua, ajungând apoi în finală, pe care a pierdut-o în faţa Germaniei. Argentina a câştigat finala din 1978 (3-1, după prelungiri), în 1998, în sferturile ediţiei din Franţa, Olanda a trecut cu 2-1 de Argentina, iar în 2006, cele două echipe au remizat (0-0) în grupă.



loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ