CNADNR va plăti onorarii de până la 150 de euro pe oră pentru avocaţi
Compania naţională de autostrăzi şi drumuri naţionale din România (CNADNR) a încheiat un acord cadru cu Boştină şi Asociaţii, Raţiu & Raţiu şi consorţiul Leaua şi Asociaţii - Dănilă, Petre & Asociaţii - Crăciun, Tudoroiu şi Asociaţii, pentru care va plăti onorarii orare de 39 şi 150 euro/avocat.
Onorariul orar unic/avocat pentru acordul cu Boştină şi Asociaţii este de 39 euro, fără TVA, iar cel din contractul cu Raţiu & Raţiu este de 100 euro, fără TVA. De asemenea, în cazul consorţiului Leaua şi Asociaţii - Dănilă, Petre & Asociaţii - Crăciun, Tudoroiu şi Asociaţii, CNADNR va plăti un onorariu orar unic de 150 euro/avocat, potrivit datelor citate de Mediafax.
Compania de Drumuri şi Autostrăzi nu precizează durata şi valoarea totală a acestui acord cadru.
Potrivit CNADNR, acest acord a fost încheiat după anularea unei proceduri prin care dorea contractarea de servicii de consultanţă, asistenţă şi/sau reprezentare juridică, anunţată la începutul lunii aprilie.
Anunţul de participare pentru contractarea respectivelor servicii a fost lansat de CNADNR la 3 aprilie, în SEAP, proiectul având o valoare estimată situată între 441.110 lei şi 8,82 milioane lei, fără TVA. Compania viza încheierea unui acord-cadru cu o durată de patru ani, serviciile urmând să fie contractate printr-o licitaţie deschisă şi finanţate din veniturile proprii.
În caietulul de sarcini se arăta că proiectele de infrastructură iniţiate de companie sunt complexe, iar implementarea acestora generează situaţii juridice "pentru dezlegarea cărora" este necesară deţinerea unor cunoştiinţe juridice temeinice specializate în materia administrării domeniului public şi a derulării fondurilor publice.
"În data de 4 aprilie această procedură de achiziţie publică a fost anulată, în conformitate cu prevederile art. 209, alin. (1) şi alin. (4) din OUG 34/ 2006. (...) Ulterior a fost lansată o procedură de achiziţie publică în conformitate cu prevederile art. 16, alin. (1) din OUG 34/ 2006, cu modificările şi completările ulterioare, şi Ordinul Ministrului nr. 88/ 12 martie 2013, privind aprobarea normelor procedurale interne referitoare la selectarea formelor de exercitare a profesiei de avocat specializate în acordarea serviciilor de consultant, asistenţă şi/sau reprezentare juridică", precizează CNADNR.
Contract de 428.000 lei pentru două dosare
Reprezentanţii CNADNR au arătat că a mai fost încheiat un contract de servicii de asistenţă juridică pentru reprezentarea CNADNR, Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara, în două dosare, din 2007 şi 2012, de pe rolul Tribunalului Timiş, privind situaţia juridică a unui imobil din cadrul direcţiei.
Contractul de 428.000 lei, fără TVA, a fost încheiat în martie cu Cabinet Individual Avocat Capizisu Sergiu Marin şi va fi finalizat la data obţinerii unei hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile, potrivit CNADNR.
CNADNR funcţionează sub autoritatea Departamentului pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine, condus de ministrul delegat Dan Şova, dar va reveni la Ministerul Transporturilor, după înfiinţarea Autorităţii Naţionale de Autostrăzi.